Μάριτς: «Γνωρίζει τι κάνει ο Ομπράντοβιτς»

Πιστός «στρατιώτης» στις υπηρεσίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει, είναι ο Άλεξ Μάριτς.

Ο 28άχρονος σέντερ του Παναθηναϊκού, μιλώντας στη σερβική ιστοσελίδα sportskacentrala.com, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον προπονητή του, δίπλα στον οποίο έμαθε ό,τι δεν μπόρεσε από την έναρξη της καριέρας του. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού:

«Όταν παίζεις για ένα μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός όλοι περιμένουν τουλάχιστον την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ, ακόμα και να κατακτήσεις την Ευρωλίγκα. Ευτυχώς, πέρυσι τα κερδίσαμε όλα και φέτος έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το ίδιο».

Για τον ανταγωνισμό στην Ευρωλίγκα: «Δυσκολευτήκαμε να φθάσουμε στο Φάιναλ Φορ και τώρα μας περιμένει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που για πολλούς είναι το πρώτο φαβορί. Έχει επενδύσει πολλά χρήματα, παίζει με συνέπεια όλο το χρόνο, ενώ αναμένω μια δυνατή μονομαχία με το Νέναντ Κρστιτς. Σε ένα παιχνίδι όλα μπορούν να συμβούν. Η Μπαρτσελόνα επίσης ήταν το φαβορί το 2011, αλλά τη νικήσαμε. Έχουμε ακόμα το Ζέλικο (Ομπράντοβιτς), ο οποίος γνωρίζει τι κάνει. Κανείς δεν επεμβαίνει στη δουλειά του κι ο τρόπος του φέρνει αποτελέσματα, άρα θα προσπαθήσω να εκπληρώσω κάθε επιθυμία του».

Για το Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Με τον Ζέλικο είναι σαν να βρίσκεται στο λύκειο. Σε δύο χρόνια έμαθα μαζί του ό,τι δεν μπόρεσα από όταν άρχισα να αγωνίζομαι. Είναι η λεπτομέρεια, η προετοιμασία, η συγκέντρωση. Δεν τα είχα δει πουθενά αλλού».

Για το μέλλον του: «Δεν σκέφτομαι την επόμενη χρονιά. Περιμένω να ολοκληρωθεί η τρέχουσα, θα δούμε τι προτάσεις θα έχω και τι θα γίνει στον Παναθηναϊκό. Σίγουρα οι παίκτες επιθυμούμε να παραμείνουμε μαζί, έχουμε γίνει σαν οικογένεια. Κανείς μας δεν θα ήθελε να αποχαιρετήσει, αλλά πρόκειται για την επαγγελματική πλευρά του αθλητισμού και δεν υπάρχει χώρος για συναισθηματισμούς».

Για το εάν σκέφτεται να αγωνιστεί στην Εθνική Σερβίας: «Λυπάμαι, αλλά η φλόγα έχει σβήσει εδώ και πολύ καιρό. Αγωνίζομαι με τη χώρα στην οποία γεννήθηκα (Αυστραλία) κι όλοι προσφέρουμε. Η Σερβία ανέκαθεν έχει μεγάλες επιτυχίες, αν και τώρα, για δεύτερη διαδοχική φορά, δεν κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα».

Για τη συμμετοχή του με την Εθνική Αυστραλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου: «Είμαστε νεανική ομάδα και δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θα πάμε στο Λονδίνο χωρίς άγχος και μεγάλες προσδοκίες κι αυτό είναι ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα για εμάς».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση, όλος ο κόσμος θα παρακολουθεί τι γίνεται στο Λονδίνο. Μιλάω με τον Μπόγκουτ, το Νίλσεν και μερικούς άλλους παίκτες, που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Μιλάμε συχνά, ενώ άκουσα πως και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αυστραλίας παρακολουθεί το παιχνίδι μου. Θα συγκεντρωθούμε στις 20 Ιουνίου στην Αυστραλία και στη συνέχεια θα παίξουμε σε τουρνουά προετοιμασίας στην Ευρώπη. Δε θα έχουμε πολύ χρόνο για ξεκούραση, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι Ολυμπιακοί Αγ

Keywords
Τυχαία Θέματα