Μπορεί να γίνει η ελληνική Αθλέτικ Μπιλμπάο

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά κέρδη μέσα από την εικόνα που έχει περάσει στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας, όσον αφορά στη διαχείριση των ακαδημιών του.

Η επένδυση που ξεκίνησε προ τετραετίας υπό την ηγεσία του Θοδωρή Ζαγοράκη και τον έλεγχο του σημερινό προέδρου Ζήση Βρύζα, φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που μπορεί να χαίρεται ένας οπαδός του ΠΑΟΚ.

Για να μη το κουράσω, ο ΠΑΟΚ

θα έχει στη προετοιμασία που έρχεται τους Παναγιωτούδη, Πέλκα, Πόποβιτς, Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Αποστολόπουλο, Σταφυλίδη που προέρχονται από τις ακαδημίες.

Εγώ λέω πως τουλάχιστον οι τέσσερις από τους πέντε αυτούς παίκτες θα κάνουν αρκετές συμμετοχές του χρόνου, κάτι που εκτός από την ευελιξία που δίνει στο μπάτζετ της πρώτης ομάδας, εμφανίζει ως πιθανή πραγματικότητα την ανάδειξή τους σε στελέχη της πρώτης ομάδας, σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται από πίσω.

Και η αλήθεια είναι, πως για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ η καλή φουρνιά δεν είναι αυτή. Είναι αυτή που την ακολουθάει.

Αυτή τη στιγμή, οποιοδήποτε ταλέντο κυκλοφορεί στη χώρα, έχει δύο βασικές επιλογές. Τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο.

Ο Ολυμπιακός επιχειρεί το παιδομάζωμα, αλλά οι πατεράδες γνωρίζουν καλά πως δεν το παιδί τους δεν πρόκειται να παίξει ποτέ εκεί. Η περίπτωση Φορτούνη τα λέει όλα.

Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το παιδομάζωμά του και σε μία πενταετία από σήμερα να αποτελείται κυρίως από παιδιά δικά του. Και τέσσερις πέντε ποιοτικούς ξένους.

Η ουσία είναι πως μόνο μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί να αποκτήσει μία ομάδα βιώσιμη, μία ομάδα που θα την αγαπά το κοινό της και βέβαια ανταγωνιστική.

Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που μπορεί να βαδίσει στα χνάρια της Αθλέτικ Μπιλμπάο, του Άγιαξ, της Ντόρντμουντ, αρκεί να το αποφασίσει. Αναλογικά βέβαια, για να μη παρεξηγηθώ.

Τον βοηθάει το γεγονός πως το εγχώριο επίπεδο πέφτει κατακόρυφα, πως έχει ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία πριν από τους άλλους και βέβαια πως οι ποδοσφαιράνθρωποί του είναι υψηλότερου επιπέδου από τους ανταγωνιστές.

Με λίγη ενίσχυση στο σκάουτινγκ, μπορεί να κάνει ακόμη μεγαλύτερα πράγματα και να υποστηρίξει το όραμα ενός ΠΑΟΚ γηγενή, αλλά όχι για το θεαθήναι αλλά την ουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα