Μάνταλος: «Όνειρο η Εθνική»

14:37 2/1/2012 - Πηγή: OnSports

Για τα ποδοσφαιρικά του όνειρα μίλησε ο μέσος της Ξάνθης που χαρακτήρισε ως όνειρο την κλήση στην Εθνική Ανδρών.

{textlink02}

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα «Goal» παραχώρησε ο νεαρός άσος της Ξάνθης, Πέτρος Μάνταλος, όπου αναφέρθηκε στην παρουσία του στους Ακρίτες αλλά και στους μελλοντικούς του στόχους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-Ποια στοιχεία παρουσιάζει φέτος η Ξάνθη που τη βοηθούν να πραγματοποιεί αξιοπρόσεκτη πορεία;

«Το μυστικό

είναι πως δίνεται μεγάλη έμφαση στο επιθετικό κομμάτι. Δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες, σκοράρουμε και έτσι η ομάδα φαίνεται περισσότερο. Κατά την άποψή μου διαθέτουμε το καλύτερο υλικό της τελευταίες τριετίας».

-Σου φαίνεται αναμενόμενη και ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

«Απ' την αρχή της σεζόν δουλέψαμε σωστά, με πρόγραμμα και όσο περνάει ο καιρός οι κόποι μας θα ανταμείβονται. Πλέον έχουμε βρει τα πατήματά μας, έστω και αν μεσολάβησαν κάποιες μέτριες εμφανίσεις. Έχουμε βρει τη χημεία μας και ευελπιστούμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα».

-Κατά τα 6/11 απαρτίζεται από Ελληνες ποδοσφαιριστές; Πώς σχολιάζεις αυτό το γεγονός;

«Αισθάνομαι υπερηφάνεια για τους Ελληνες ποδοσφαιριστές, αλλά και ευθύνη, γιατί πρέπει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Είναι πιο εύκολο να… πυροβολήσεις έναν Ελληνα. Οι ξένοι σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Δεν νοείται ελληνική ομάδα δίχως ποδοσφαιριστές απ' τις ίδιες ρίζες. Το στοιχείο αυτό είχε εκλείψει τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα επανέρχεται δυναμικά. Είναι απ' τα λίγα θετικά της κρίσης».

-Συμφωνείς με την ομολογία των περισσοτέρων, ότι η τριάδα Μάνταλου-Βασιλακάκη-Βλαχοδήμου είναι η πιο ανερχόμενη του πρωταθλήματος;

«Πολλά υποσχόμενη ναι, επειδή γνωρίζω καλά τα παιδιά. Καβαλημένη όμως, όχι, για να σε προλάβω. Θα βοηθήσουν πολύ την Ξάνθη και θεωρώ ότι τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου έχουμε όλο το μέλλον μπροστά μας για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας και να καταξιωθούμε στο χώρο».

-Ο Ελληνας ποδοσφαιριστής είναι καλύτερος απ' τον ξένο, με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει πολύ η αγορά γι' αυτόν;

«Οι Ελληνες έχουν ψυχή και αγωνίζονται περισσότερο για την ομάδα και λιγότερο για τον εαυτό τους».

-Πώς εξηγείς την ξενομανία που διέπει τις ομάδες;

«Αρκετές ΠΑΕ αδικούν τους Ελληνες και φέρνουν ξένους αμφιβόλου αξίας, τους οποίους και χρυσοπληρώνουν. Αποτέλεσμα αυτού είναι αφενός να μην προσφέρουν και αφετέρου να φεύγουν νύχτα».

-Επί θητείας Βόλφγκανγκ Βολφ ο Γερμανός τεχνικός σε εμπιστεύτηκε αρκετά και φάνηκε ότι παίρνεις προβάδισμα για την 11άδα. Ωστόσο, μετέπειτα βρέθηκες στην αφάνεια και πήρες ξανά μπρος με την έλευση του Ουζουνίδη. Τι συνέβη στο μεσοδιάστημα;

«Πράγματι, με πίστευε πολύ και τον ευχαριστώ. Ήμουν απ' τις αδυναμίες του. Σε κατ' ιδίαν συζητήσεις εξήρε τα προσόντα μου. Μετέπειτα, όμως, ανέλαβαν διάφοροι προπονητές και βρέθηκα μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Η αλήθεια είναι πως δεν απέδιδε τα αναμενόμενα, ενώ και ο κάθε προπονητής είχε τις δικές του

Keywords
Τυχαία Θέματα