Ρίζος στο Onsports: «Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά»

Ο έμπειρος τεχνικός του Άγιαξ Ταύρου, Αλέκος Ρίζος, μιλά στο Onsports για την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, αλλά και για την δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί.

Ο Άγιαξ Ταύρου έχει ξεκινήσει πολύ καλά στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην κορυφή του 8ου ομίλου της Δ’ Εθνικής, διατηρώντας το αήττητο σε οχτώ αναμετρήσεις. Κατάφερε να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο πρόγραμμα, χωρίς να ηττηθεί και «γλυκοκοιτάζει», αν και είναι ακόμα νωρίς, την άνοδο στη Football League 2.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέκος Ρίζος:

Πώς βλέπετε, αγωνιστικά, τη φετινή χρονιά αυτές τις πρώτες οχτώ αγωνιστικές;

«Βρισκόμαστε σε έναν πολύ δυνατό όμιλο, το δυνατότερο στη Δ’ Εθνική, με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές ομάδες, οι οποίες μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Δεν μιλώ μόνο για τις ομάδες που είναι ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά και για τις ομάδες των νησιών, που βρίσκονται στον όμιλο μας, οι οποίες είναι πολύ καλές. Ακόμα και εκείνες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας κοιτούν στα ίσα κάθε αντίπαλο όπως για παράδειγμα η Αγία Παρασκευή. Παρόλα αυτά, έχουμε φέρει εις πέρας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και βρισκόμαστε στην κορυφή, κάτι το οποίο είναι πρωτόγνωρο για εμάς».

Πιστεύετε πως μπορεί η ομάδα να ανέβει κατηγορία, δεδομένης της επιτυχημένης της πορείας μέχρι στιγμής;

«Ακόμα είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για άνοδο. Δεν θέλουμε από τώρα να κοιτάξουμε τόσο μακριά. Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε πού θα φτάσουμε».

Υπάρχουν φαβορί για την άνοδο;

«Δεν υπάρχουν φαβορί. Οπως σας είπα και προηγουμένως, υπάρχουν πολύ καλές ομάδες, οι οποίες μπορούν να τα καταφέρουν. Ετσι οποιοδήποτε προγνωστικό θα ήταν παρακινδυνευμένο».

Είδαμε στη τελευταία αγωνιστική για το 2011 το ντέρμπι μεταξύ του Ελπιδοφόρου και του Φωστήρα να τελειώνει ισόπαλο και έτσι να πιάνετε κορυφή. Συμφωνείτε πως ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα για εσάς;

«Δεν μας απασχολεί τι κάνουν οι άλλοι. Είμαστε συγκεντρωμένοι στην δική μας ομάδα και το μόνο που μας απασχολεί είναι παιχνίδι με παιχνίδι το τι κάνουμε εμείς εντός αγωνιστικού χώρου».

Διοικητικά πώς είναι τα πράγματα στον Άγιαξ Ταύρου;

«Είναι μια χαρά. Όσα χρόνια βρίσκομαι στο σύλλογο αυτό, η διοίκηση προσπαθεί πάντοτε για το καλύτερο, έχοντας ως δεδομένο πάντα τις συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στο ποδόσφαιρο».

Πρέπει η ομάδα να ενισχυθεί τη μεταγραφική περίοδο που ακολουθεί και αν ναι, υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες για να συμβεί κάτι τέτοιο;

«Κάθε ομάδα και πάντοτε χρειάζεται ενίσχυση στο υλικό της. Είμαι ικανοποιημένος με το ρόστερ της ομάδας. Θα δούμε ποια είναι τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου και αν έχουμε τη δυνατότητα για κάποια μεταγραφική κίνηση. Είναι αλήθεια πως οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες, όπως και εμείς. Προς το παρόν θα πορευθούμε με το υλικό που διαθέτουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα