Λιάνης: «Στημένος ο υποβιβασμός του Ηρακλή»

Στον τρόπο που υποβιβάστηκε ο Ηρακλής το περασμένο καλοκαίρι αναφέρθηκε ο Γιώργος Λιάνης, τονίζοντας πως ήταν «στημένο» για να παραμείνει ο Αστέρας Τρίπολης.

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Goal» αναφέρθηκε στον Ηρακλή, αλλά και τη δική του πορεία στο ποδόσφαιρο ως ποδοσφαιριστής.

«Λυπάμαι

πάρα πολύ που στην επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ο Ηρακλής είναι στη Γ' Εθνική. Αυτό το γεγονός όχι μόνο με πληγώνει αλλά με θλίβει για το πώς κατάντησαν ορισμένοι αυτόν τον μέγα σύλλογο. Ο κόσμος έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει. Ομως ο Ηρακλής πλήρωσε το μάρμαρο και η τιμωρία του, αν και υπήρχε σημαντική αφορμή, ήταν άδικη γιατί δεν εφαρμόστηκε σε κανένα άλλο σωματείο. Κι άλλη μια φορά στο παρελθόν πλήρωσε το μάρμαρο ο Ηρακλής για τη γνωστή υπόθεση δωροδοκίας. Ομως άλλες 20 ομάδες κατά καιρούς έχουν γλιτώσει», τόνισε αρχικά ο Λιάνης.

-Αισθανθήκατε αδύναμος να βοηθήσετε τον Ηρακλή;

«Δεν αισθάνθηκα αδύναμος να βοηθήσω τον Ηρακλή. Απλώς αισθάνθηκα ντροπή όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο κ. Πιλάβιος, εμφανίστηκε στο κοινοβούλιο και προσκόμισε ένα χαρτί με το οποίο αποδεικνυόταν ότι ο Ηρακλής είχε καταθέσει πλαστή ενημερότητα. Μπορεί όλο το θέμα να ήταν «στημένο» για τον Αστέρα και να ήταν θηριώδες σκάνδαλο, αλλά το γεγονός αυτό καθαυτό ήταν αληθινό και γι' αυτό θεωρώ όσους το έπραξαν επιεικώς κατώτερους των περιστάσεων. Και λέω ότι ήταν «στημένο» για τον Αστέρα γιατί, βάσει του κανονισμού, τη θέση του Ηρακλή έπρεπε να πάρει ομάδα από την κατηγορία στην οποία υποβιβαζόταν. Εδώ έγινε η μεγάλη αλχημεία».

-Η ομάδα της Τρίπολης εμφανίστηκε πιο ισχυρή στη Βουλή;

«Ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε δυναμικότερη εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο. Το χαρτί που έφερε ο Πιλάβιος ήταν ισχυρό. Δεν έπρεπε όμως από τον νόμο τον Ηρακλή να τον αντικαταστήσει ο Αστέρας παρά ομάδα της Β' Εθνικής».

«Ούτε οι Χατζηπαναγής και Κωφίδης πίστευαν…»

-Αισθάνεστε ότι θα μπορούσατε να έχετε κάνει περισσότερα για τον Ηρακλή;

«Ναι, αισθάνομαι πάντοτε ότι θα μπορούσα να έχω κάνει περισσότερα πράγματα για τον Ηρακλή. Ας μην ξεχνάμε την ιστορία. Την πρώτη μου θητεία ως υφυπουργός Αθλητισμού η πρώτη απόφαση που υπέγραψα για να κάνει ένα σωματείο νέο γήπεδο ήταν για τον Ηρακλή. Ηταν μια απόφαση ενάμισι δισεκατομμυρίου δραχμών, που προέβλεπε να γίνει γήπεδο εκεί που είναι τα γήπεδα της ΕΠΣΜ, στη Μίκρα. Ομως, η τότε ηγεσία του Ηρακλή δεν άρπαξε την ευκαιρία αυτή γιατί ήθελε γήπεδο στις Σαράντα Εκκλησιές. Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτε περισσότερο πάνω σ' αυτό. Τώρα, στον τελευταίο υποβιβασμό, θέλησα να βοηθήσω και κάλεσα στο γραφείο μου δύο παιδιά που τα θεωρώ πάρα πολύ σοβαρά. Τον Χατζηπαναγή και τον Κωφίδη. Και τους δύο τους εκτιμώ και τους θαυμάζω. Ομως γρήγορα κατάλαβα ότι ούτε οι ίδιοι πίστευαν σ' αυτούς που είχαν αναλάβει να δρομολογήσουν τις εξελίξεις στον Ηρακλή. Σίγουρα έχω κάνει λάθη στη ζωή μου και σίγουρα θα ήθελα να βοηθήσω τον Ηρακλή περισσότερο. Και τώρα ακόμα, αν υπάρξει μία αξιόπιστη λύ

Keywords
Τυχαία Θέματα