Θεοδωράκης: Η Σπίθα δεν είναι κόμμα

09:42 23/3/2012 - Πηγή: AEK365

Με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού "Επίκαιρα" σύμφωνα με το οποίο η πολιτική κίνηση "Σπίθα" συμπεριλαμβάνεται, βάσει δημοσκόπησης, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς, ο ιδρυτής της κίνησης, Μίκης Θεοδωράκης, ξεκαθάρισε πως η "Σπίθα" δεν είναι κόμμα και δεν θα κατέβει στις εκλογές.

Ακολουθεί η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη όπως αυτή δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της "Σπίθας"
"Καταρχή

πιστεύω ότι σε συνθήκες απώλειας της Εθνικής Αυτοτέλειας, με τις σχέσεις υποταγής στο ΔΝΤ και στην Ευρώπη των Τραπεζών, με την παρουσία του κ. Ράιχενμπαχ και των συνεργατών που εκτελούν ουσιαστικά καθήκοντα Πρωθυπουργού και υπουργών και τέλος με την ρητή υποχρέωση της όποιας κυβέρνησης προκύψει να εφαρμόσει το απεχθές και επαχθές Μνημόνιο ΙΙ, κάτω από αυτές τις συνθήκες οι εκλογές δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά ένα παιχνίδι εντυπώσεων, για να ξεγελάσουν τον λαό δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες, να τον αποπροσανατολίσουν και να τον αποσυντονίσουν, ώστε μετά τις εκλογές να επιπέσουν επάνω του με νέα ορμή.
Για να ηττηθεί αυτό το συμπαγές αντιεθνικό και αντιλαϊκό Μέτωπο της εθνικής μειοδοσίας και της αντιλαϊκής λαίαλαπας θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα επίσης συμπαγές μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων που θίγονται από τις πολιτικές των Μνημονίων, υπεράνω ιδεολογικών και κομματικών συνόρων. Και για αυτό ανέλαβα να δημιουργήσω το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών (ΚΑΠ), που το θεωρούσα και το θεωρώ ως ένα συνδετικό κρίκο και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.
Δυστυχώς ομολογώ ότι απέτυχα, δεδομένου ότι αντιμετώπισα γενικώς άρνηση συνεργασίας και μάλιστα αναζωπύρωσης του κομματικού πατριωτισμού, που καταδικάζει και πάλι τα κόμματα της Αριστεράς που επιδιώκουν την παρουσία τους στην βουλή σε ένα ρόλο παθητικού παρατηρητή, ανίκανα να εμποδίσουν ουσιαστικά, όπως έγινε έως τώρα, τις δραματικές εξελίξεις με θύμα την χώρα και τον Ελληνικό λαό
Αθήνα, 22.3.2012

Μίκης Θεοδωράκης"

Keywords
Τυχαία Θέματα