Λιακόπουλος: «Δεν πετάμε στα σύννεφα»

Απόλυτα δικαιωμένοι αισθάνονται στον Κολοσσό, όπως αποκάλυψε ένα από τα βασικά γρανάζια της «μηχανής» της ροδίτικης ομάδας, ο Νίκος Λιακόπουλος.

Στο «σμαραγδένιο νησί» ξεκίνησαν το φετινό πρωτάθλημα έχοντας ως πρώτο στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Ύστερα από εννέα αγωνιστικές και οκτώ αγώνες έχουν πετύχει εφτά νίκες, φιγουράροντας στη δεύτερη θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο, πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό. Ο Νίκος Λιακόπουλος, μιλώντας στο Onsports,

αναφέρθηκε στο… μυστικό της επιτυχίας, εξύμνησε το ρόλο του Βασίλη Φραγκιά κι έδωσε τις χριστουγεννιάτικες ευχές του.

Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Ποιο είναι, τελικά, το… μυστικό της φετινής πορείας του Κολοσσού;

«Το εκπληκτικό κλίμα που υπάρχει. Αυτό πιστεύω. Το γεγονός πως όλη η ομάδα είναι δεμένη σαν μία οικογένεια και ο ένας σκύβει αμέσως πάνω στο πρόβλημα του άλλου. Αυτό θεωρώ πως είναι το σημαντικότερο».

-Πιστεύατε πριν από το ξεκίνημα της σεζόν πως στα πρώτα οκτώ παιχνίδια που θα δίνατε θα μετρούσατε επτά νίκες;

«Όχι. Δεν νομίζω πως υπήρχε άνθρωπος στη Ρόδο που να το πίστευε. Από την άλλη, όμως, έχουμε μια βασική αρχή στον Κολοσσό. Βλέπουμε ένα ένα τα παιχνίδια και τα δίνουμε όλα στο γήπεδο. Από τη στιγμή που είδαμε ότι έρχονταν οι νίκες, δεν θα λέγαμε όχι».

-Ποιος είναι ο ρόλος του Βασίλη Φραγκιά στην έως τώρα πορεία σας;

«Είναι καθοριστικός. Είναι ο άνθρωπος που έχει φτιάξει αυτή την ομάδα, που έχει καταφέρει να κάνει υπερήφανο όλο τον κόσμο στη Ρόδο. Εκπληκτικός προπονητής και το κυριότερο εξαιρετικός άνθρωπος κιι αυτό μετράει πολύ στις ημέρες μας. Ο κόουτς ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται ένας παίκτης και, από εκεί και πέρα, γνωρίζει πώς θα πάρει το καλύτερο από αυτόν. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».

-Ο Κολοσσός διαθέτει βάση Ελλήνων παικτών, που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο…

«Ναι, και είναι κάτι πολύ σημαντικό. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα βασικά συστατικά της φετινής επιτυχίας. Ο Κολοσσός διαθέτει 7-8 έμπειρους Έλληνες παίκτες, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στους αγώνες. Η παρουσία του Άγγελου Τσάμη και του Κώστα Χαρίση είναι πολύ σημαντικές. Από εκεί και πέρα, δίπλα στους Έλληνες έχουν έρθει και τρεις πολύ καλοί Αμερικανοί παίκτες και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Ο Κολοσσός είναι ομάδα που πιστεύει και επενδύει στο ελληνικό στοιχείο».

-Πόσο σημαντικό είναι για τους παίκτες η διοίκηση να αποτελείται από ανθρώπους που έχουν παίξει μπάσκετ; Που γνωρίζουν, δηλαδή, το άθλημα;

«Είναι εξίσου πολύ σημαντικό. Τόσο ο κ. Κουγιός, όσο και ο κ. Μελής, έχουν παίξει πολλά χρόνια μπάσκετ, έχουν περάσει δυσκολίες και ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν στους αθλητές. Πρόκειται για ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το άθλημα και ξέρουν ακριβώς ποιες είναι οι ανάγκες ενός αθλητή και πώς να τις ικανοποιήσουν. Είναι σημαντικό για εμάς τους αθλητές να έχουμε αυτούς τους ανθρώπους στο πλευρό μας».

-Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο φετινός Κολοσσός;

«Ειλικρινά, δεν ξέρω. Εμείς δεν παρασυρόμαστε από το ξεκί

Keywords
Τυχαία Θέματα