«Κυρία» του κυπέλλου η Νάπολι, πίκρανε Γιουβέντους και Ντελ Πιέρο (photos + video)

Η Νάπολι επικράτησε 2-0 της Γιουβέντους στο «Ολίμπικο» στον τελικό του Κόπα Ιτάλια, με τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο να δίνει την τελευταία του «παράσταση» με τη φανέλα των «μπιανκονέρι». «Έπεσε» το γήπεδο στην αντικατάστασή του.

Η βραδιά, ήταν αφιερωμένη στον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Ο τεράστιος αυτός Ιταλός ποδοσφαιριστής θα αγωνιζόταν για τελευταία φορά με τη φανέλα της Γιουβέντους και ήθελε να «κλείσει» τη μεγάλη του καριέρα στους «μπιανκονέρι» με ακόμα ένα τίτλο. Δυστυχώς για τους φίλους της Γιουβέντους,

κάτι τέτοιο δεν έγινε πραγματικότητα.

Η Νάπολι, ήταν αποφασισμένη να κλείσει τη χρονιά με έναν τίτλο και να… σώσει ουσιαστικά την αποτυχία της στο πρωτάθλημα. Οι «παρτενοπέι» μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, έδειχνε να «πατάει» καλύτερα. Το πρώτο ημίχρονο, κύλισε χωρίς πολλές συγκινήσεις, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε κάποια σημαντική ευκαιρία για να φτάσει στο γκολ.

Στην επανάληψη, μία λάθος αντίδραση της άμυνας των πρωταθλητών Ιταλίας, ήταν αρκετή για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι. Ο Στοράρι, έκανε λάθος έξοδο με τον Λαβέτσι να «τσιμπάει» την μπάλα και να κερδίζει το πέναλτι. Ο Έντινσον Καβάνι, με το έκτο του τέρμα στο θεσμό άνοιξε το σκορ για τους τυπικά φιλοξενούμενους δίνοντάς τους το μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Όπως ήταν λογικό, από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε άφησε αρκετούς χώρους στην άμυνα για να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 71’ ο Μπονούτσι έκανε το σουτ στην κίνηση με τον Ντε Σάνκτις να αποκρούει εντυπωσιακά στη γωνία του. Όλα, τελείωσαν στο 83’ όταν ο Καβάνι έβγαλε μόνο του τον Χάμσικ ο οποίος με ωραίο πλασέ, έκανε το τελικό 2-0 για τους «παρτενοπέι» που κατέκτησαν το πρώτο τους κύπελλο ύστερα από 25 ολόκληρα χρόνια, φτάνοντας συνολικά στις πέντε κατακτήσεις.

Οι «μπιανκονέρι» τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα στο 90’ έκανε δολοφονική αγκωνιά στον Αρόνικα, με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα από τον Κριστιάν Μπρίγκι.

Το Onsports σας μετέφερε LIVE την εξέλιξη της μεγάλης αναμέτρησης: ΓιουβέντουςΝάπολι.

«Αντίο» μεγάλε Ντελ Πιέρο! (photos + videos)

Πανό λατρείας για Ντελ Πιέρο (photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα