«Κούπα» για Μπάγερν δείχνουν οι... οιωνοί!

Για να δούμε ποια από τις Μπάγερν και Τσέλσι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να σηκώσει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μόναχο…

Μπορεί οι «μπλε» να φτάνουν για δεύτερη φορά τις τελευταίες πέντε σεζόν στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά οι Βαυαροί έχουν περισσότερους οιωνούς για να είναι αυτοί στο βάθρο. Αναλυτικά:

Οι οιωνοί της Μπάγερν

Γούρι της να χάνει το πρωτάθλημα: Έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Τσάμπιονς Λιγκ (1974, 1975, 1976, 2001). Μόνο το 1974 είχε πάρει και το πρωτάθλημα στη Γερμανία. Το 1996 σήκωσε το Κύπελλο UEFA,

το σημερινό Γιουρόπα Λιγκ. Ούτε τότε είχε αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη χώρα της, αλλά ούτε το 1967 που βρέθηκε στην κορυφή του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Και φέτος στη Μπουντεσλίγκα έχασε τον τίτλο από την Μπορούσια Ντόρτμουν για δεύτερη σερί χρονιά. Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω έχει 83.3% (5/6) πιθανότητα να κάνει δική της την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο σπίτι της.

Όπλο της η εμπειρία: Φτάνει για ένατη φορά σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών ή Τσάμπιονς Λιγκ. Από τις πιο έμπειρες ομάδες. Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης (12) και η Μίλαν (11) έχουν περισσότερες συμμετοχές. Για την Τσέλσι αυτή είναι μόλις η δεύτερή της.

Όταν μιλάει η έδρα: Έχει 62.8% πιθανότητα να είναι η νικήτρια του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ σαν η οικοδέσποινα («Αλιάνζ Αρίνα»), ενώ αντίστοιχα η Τσέλσι 37.2%. Μάλιστα, μπορεί να γίνει η τρίτη ομάδα σε Κύπελλο Πρωταθλητριών και Τσάμπιονς Λιγκ που σηκώνει το τρόπαιο στο γήπεδό της. Οι άλλες είναι η Ρεάλ Μαδρίτης το 1957 και η Ίντερ το 1965.

Είναι η πρώτη ομάδα που βρίσκεται στον τελικό που γίνεται στο γήπεδό της -για το Τσάμπιονς Λιγκ με τη μορφή που υπάρχει σήμερα-, κάτι που από το Κύπελλο Πρωταθλητριών κιόλας είχε να γίνει 28 χρόνια. Η Ρόμα το 1984 φιλοξένησε τον τελικό, αλλά τον έχασε από την Λίβερπουλ.

Η παράδοση των ημιτελικών με τη Ρεάλ: Η προϊστορία θέλει όποια από τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν προκρίνεται από τον μεταξύ τους ημιτελικό να κατακτά και το τρόπαιο στον τελικό (2000 η Ρεάλ, 2001 η Μπάγερν). Και φέτος οι Βαυαροί έκαναν την έκπληξη και απέκλεισαν ξανά τους Μαδριλένους στους «4».

Το κακό παρελθόν της Τσέλσι: Την προηγούμενη φορά που οι «μπλε» έπαιξαν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ σε χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων, όπως και φέτος στο Λονδίνο, έχουν άσχημες μνήμες, αφού τον έχασαν στα πέναλτι (το 2008 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Οι οιωνοί της Τσέλσι

Η κληρονομιά των Άγγλων: Οι αγγλικές ομάδες έχουν κατακτήσει τους τέσσερις από τους πέντε τελικούς Κυπέλλου Πρωταθλητριών και Τσάμπιονς Λιγκ, στους οποίους έχουν συμμετάσχει και αυτό ανάγεται σε πιθανότητα 80% για την Τσέλσι.

Η προϊστορία με το μέρος της: Σχεδόν ανύπαρκτο παρελθόν έχει η προϊστορία τους. Μόνο μία φορά έχουν συναντηθεί σε ευρωπαϊκό Κύπελλο και αυτή ήταν στα προημιτελικά του ίδιου θεσμού τη σεζόν 2004/05. Οι Άγγλοι είχαν προκριθεί στα ημιτελικά έναντι των Γερμανών νικώντας 4-2 στο πρώτο ματς στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και χάνοντας 3-2 στον εκτός έδρας επαναληπτικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα