Κούγιας: «Υπέρ του πρίγκιπα, αλλά με όρους»

Επιπολαιότητα χαρακτήρισε ενδεχόμενη αλλαγή του νόμου από τον Παύλο Γερουλάνο ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος όμως εξήγησε ότι είναι υπέρ της έλευσης του πρίγκιπα, αρκεί να βρεθεί τρόπος να ελεγχθούν τα χρήματα που θα επενδύση.

Ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής παραχώρησε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM με αφορμή την πιθανή αλλαγή της νομοθεσίας που θα επιτρέπει στον Σουλτάν Αλ Σαούντ να μπορεί να επενδύσει στον Παναθηναϊκό παρότι δεν είναι Ευρωπαίος υπήκοος.

Ο Κούγιας δεν είναι αντίθετος με την έλευση του Σαουδάραβα επενδυτή, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι επειδή στο ποδόσφαιρο έχουν συμβεί διάφορα τα τελευταία χρόνια, θα είναι σημαντικό να ελεγχθούν τα κεφάλαια που σκοπεύει να επενδύσει ο Αλ Σαούντ, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να μην βρεθεί σε δυσάρεστη θέση στο μέλλον και καταλήξει σαν τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως χαρακτηριστικά τόνισε…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κούγιας:

«Δεν είμαι αντίθετος με τον πρίγκιπα. Το λέω για τον οποιοδήποτε άγνωστο και τα οποιαδήποτε άγνωστα χρήματα. Είπα τα αυτονόητα. Δηλαδή αυτά που πρέπει να γνωρίζει ο εκάστοτε αρμόδιος, υπουργός, πρόεδρος ομοσπονδίας, λίγκας και οι λοιποί αρμόδιοι.

Θα πρέπει ο υφυπουργός να γνωρίζει πριν μιλήσει και να πει ότι αλλάζει το νόμο. Ο νόμος δεν είναι ένα δημιούργημα που το κάνει κάποιος που έχει τη θεσμική ιδιότητα να τον φέρει στη βουλή. Ο νόμος ρυθμίζεται για κοινωνικές εκδηλώσεις. Δεν το κάνεις αν δεν μελετήσεις. Κι αν το κάνεις το κάνεις με απρόσκοπτο τρόπο να συνεχιστεί η κοινωνική ζωή σ΄έναν τόπο.

Είναι δύσκολο να αναλυθεί ένα νομικό πλαίσιο. Ο νόμος όταν είχε αποκλείσει τους ξένους τι ήθελε; Δεν πρόκειται για αγορά μια επιχείρησης. Δεν μπορεί ένας επενδυτής να μπει και να αγοράσει μια ομάδα επειδή έχει λεφτά.

Μ' αυτό το πνεύμα λειτούργησαν στην Ελλάδα τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Δεν μπήκαν άνθρωποι που αγαπούσαν το ποδόσφαιρο. Ήταν κάποιοι που ήθελαν να δουν το όνομά τους στην εφημερίδα. Η επόμενη κίνηση, ήταν κάποιοι που μπήκαν με χρήματα. Κάποιοι άλλοι μπήκαν μετά κι αποφάσιζαν για την ομάδα λέγοντας «θα την πάρω και θα πάω αλλού», «θα κάνω εκείνο ή το άλλο».

Από το 1996 και μετά που μπήκαν τα πολλά λεφτά και δημιουργήθηκε η πρώτη παράγκα ξεκίνησε το πρόβλημα. Από τότε που μπήκαν τα πολλά λεφτά άρχισε το πρόβλημα. Όταν κατάλαβαν κάποιοι που μπορούσαν να μπουν χωρίς λεφτά ή κάποιες ομάδες χωρίς ιστορία, χωρίς κόσμο να παίζουν στο πρωτάθλημα.

Μόλις μπήκαν τα πρώτα λεφτά από την τηλεόραση, μετά μπήκαν τα χρήματα με την ακραία εμπορευματοποίηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μετά το Champions League. Μετά το προϊόν δεν ήταν για τους πρωταθλητές, μπήκαν κι άλλες ομάδες.

Φτάσαμε να μπούμε σε δυο τηλεοπτικά προϊόντα, ένα για την Ελλάδα κι ένα για το εξωτερικό. Η φιλοσοφία του ποδοσφαίρου είναι να φέρεις κόσμο στο γήπεδο. Αν έχει κόσμο λογοδοτείς στον κόσμο. Δεν μπορείς να στήσεις ένα ματς με μια ομάδα που έχει λαό πίσω της. Αν όμως συμμετέχεις σε πρωτάθλημα με ομάδα που δεν έχει κόσμο, ο εγκληματίας παράγοντας που έ

Keywords
Τυχαία Θέματα