Κούγιας: «Κίνηση εντυπωσιασμού η έφεση του Εισαγγελέα»

Για την υπεράσπιση της ΠΑΕ Άρης όσον αφορά την υπόθεση με το μπουκάλι στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, την οποία έχει αναλάβει ο ίδιος, μίλησε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις» για την υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ Άρης, ενώ υπογράμμισε ότι η έφεση, την οποία άσκησε ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, έγινε για λόγους εντυπωσιασμού.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στην συνέντευξή

του:

«Δεν είναι τόσο δύσκολο για να τοποθετηθεί κάποιος για αυτή την υπόθεση. Εάν υπήρχε ιατρική γνωμάτευση ότι η κ. Κουρομπίλα είχε τραυματιστεί και δεν μπορούσε πράγματι να συνεχίσει τον αγώνα θα ήταν κωμικό να προσπαθούσαμε να πούμε κάτι διαφορετικό. Χωρίς να υπάρχει όμως ιατρική γνωμάτευση για τραυματισμό ο αγώνας δεν έπρεπε να διακοπεί. Εάν υπήρχε νομολογία κατά την οποία σε κάθε περίπτωση ρίψης αντικειμένου και ανεξαρτήτου τραυματισμού θα έπρεπε να διακόπτονταν ο αγώνας τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Τώρα όμως οι αποφάσεις ποικίλουν.

Είναι λάθος να συγκρίνουν τη διακοπή που έγινε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στον αγώνα Άρης - Αστέρας Τρίπολης με τη διακοπή που έγινε στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Εκεί η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη και υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού πολλών οπαδών. Στο ματς του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης η αντίδραση του κ. Τριτσώνη ήταν υπερβολική. Δεν θα έπαιρνε την ίδια απόφαση σε άλλο ματς. Ούτε καν σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ».

Όσον αφορά στους λόγους, για τους οποίους ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας άσκησε έφεση, ο κ. Κούγιας υποστήριξε:

«Για λόγους εντυπωσιασμού παρενέβη ο κ. Καρράς. Περιμένω βέβαια να δω πρώτα το περιεχόμενο της εφέσεως για να δω τις θέσεις του εισαγγελέα. Πρέπει να τονίσουμε όμως ότι η πρώτη απόφαση που δικαίωσε τον Άρη πάρθηκε από τον κ. Κλουκίνα που είναι από τους κορυφαίους Έλληνες δικαστές. Στη Σουπερλίγκα οι αθλητικοί δικαστές είναι από τους κορυφαίους. Έχουμε να κάνουμε με μια άλλη επιτροπή από αυτή της ΕΠΟ».

Για τους τρόπους αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων, το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και τις ενδεχόμενες ευθύνες των ΠΑΕ, ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε:

«Δεν έχουν ευθύνες οι ΠΑΕ. Δεν μπορούν να ελέγχουν τους τριάντα και σαράντα χιλιάδες οπαδούς. Τι να κάνουν οι ΠΑΕ...; Να έχουν ιδιωτικό στρατό...; Αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας που στον αγώνα του Άρη με τον Αστέρα όπως αποδείχτηκε δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Δεν συνελήφθη καν ο ύποπτος. Πρώτα από όλα δεν έπρεπε να είχε μπει μέσα στο γήπεδο μπουκάλι γιατί αυτό απαγορεύεται».

Για τη θέση υπέρ του Άρη που πήρε την προηγούμενη εβδομάδα:

«Από την αρχή είχα υποστηρίξει ότι δεν έπρεπε να διακοπεί ο αγώνας. Όταν πήρα τη συγκεκριμένη θέση δεν μου είχε ζητήσει τότε ο κ. Κόντης και ο κ. Αθανασιάδης να αναλάβω την υπόθεση. Απλά εξέφρασα τη θέση μου. Δεν μπορούν οι διαιτητές να εφαρμόζουν κατά το δοκούν γιατί τότε θα είχαμε πολλές προβοκατόρικες ενέργειες».

Για το τι περιμένει στην εκδίκαση και αν υπάρχει παρασκήνιο:

«Το συμφέρον του Αστέρα Τρίπολης είναι να διακοπεί ο αγώνας

Keywords
Τυχαία Θέματα