Κινδυνεύει με βαριά «καμπάνα» ο Παναθηναϊκός

Με σοβαρή τιμωρία κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός, μετά τα όσα έγιναν με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ αν βέβαια ο διαιτητής της συνάντησης καταγράψει όλα τα γεγονότα στο Φύλλο Αγώνα, αλλά και αναφερθούν στις εκθέσεις του παρατηρητή και της Αστυνομίας.

Οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο και «λουκέτο» της έδρας τους για δύο έως τέσσερα παιχνίδια. Συγκεκριμένα το άρθρο 15 παρ. 4 που αναφέρεται

στην είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο έχει ως πρόστιμο «80.000 έως 120.000 ευρώ για είσοδο οπαδών χωρίς βιαιοπραγίες», ενώ αν «υπάρξουν βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας τότε η χρηματική ποινή είναι από 100.000 έως 300.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για δύο έως τέσσερις αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών».


Αν χαρακτηριστούν μεμονωμένα τα επεισόδια και αφορούν γεγονότα που έγιναν στο χώρο των επισήμων ή στον αγωνιστικό χώρο επιβάλλεται πρόστιμο.
Για να θεωρηθούν εκτεταμένα τα επεισόδια, πρέπει να ασκήσει δίωξη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Για τέτοιου είδους επεισόδια ο Παναθηναϊκός είναι υπότροπος, καθώς είχε τιμωρηθεί για όσα είχαν γίνει στη Λιβαδειά, με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών (ματς με ΠΑΟΚ) και 22.000 ευρώ. Σε περίπτωση νέας τιμωρίας ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει βαρύ πρόστιμο που φτάνει μέχρι και τα 180.000 ευρώ ενώ ίσως κινδυνεύσει και με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα