Κατώτερος των προσδοκιών

Χαίρετε κύριοι

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε στο Βεστφάλεν να εκμεταλλευτεί την μέτρια απόδοση της Ντόρμουντ και ηττήθηκε με 1-0, χωρίς να δικαιούται τίποτα περισσότερο με βάση την απόδοσή του.

Ο Βαλβέρδε βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να έχει σε άσχημη ημέρα όλους όσοι μπορούσαν να προσφέρουν επιθετικά. Ο Ολυμπιακός στο Βεστφάλεν έπαιξε το πιο

κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς, με μοναδικό παίκτη να απειλεί τον αντίπαλο να είναι ο Χολέμπας.

Ευθύνες, ούτε χρειάζεται, ούτε μπορούμε να βρούμε. Πιθανότατα να γίνονταν κουβέντα για την χρησιμοποίηση του ανέτοιμου Φέισα στη βασική ενδεκάδα, αλλά και ο Μακούν που μπήκε στη θέση του δεν βοήθησε. Έχοντας ο Ολυμπιακός στη χειρότερή του βραδιά τον Μιραλάς, εκτός αγώνα τον Τζιμπούρ και τον Φέισα ανέτοιμο, ήταν φυσιολογικό να μην είναι επιθετικός.

Ο Ιμπαγάσα χρειάζεται στηρίγματα και πρέπει να παίζει κοντά σε χαφ που μπορούν να κερδίσουν μονομαχίες και να κόβουν δίπλα του για να τους αξιοποιεί αυτός με το εγκεφαλικό του παιχνίδι και την κλάση του.

Με λίγα λόγια σε ένα παιχνίδι που δέχτηκε γκολ στο 7ο λεπτό απέδωσαν τα αναμενόμενα μόνο οι παίκτες που είχαν αμυντικά καθήκοντα. Γι' αυτόν το λόγο το σκορ έμεινε στο 1-0 και στη διάρκεια των 85 λεπτών που ακολούθησαν από το γκολ της Ντόρτμουντ, δεν φαινόταν πιθανό να αλλάξει το αποτέλεσμα.

Δεν βοηθήσαν οι αλλαγές

Βέβαια, όταν δίνεις έναν αγώνα Champions League και ο ρυθμός του είναι στο έλεγχό σου, μπορείς να ελπίζεις πως κάποια στιγμή θα έρθει η ευκαιρία σου. Εκεί νομίζω πως πόνταρε ο Βαλβέρδε αλλά προδόθηκε από τις αλλαγές του.

Βλέπετε ο Ολυμπιακός είχε τους τρεις (Μιραλάς, Τζιμπούρ, Ιμπαγάσα) θεωρητικά ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές του σε άσχημη βραδιά, αλλά δεν είχε χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Όταν συγκρατείς τον ρυθμό παίρνοντας βοήθεια από τον πάγκο μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο Βαλβέρδε στο 59΄ έβαλε τον Μακούν, αλλά ο Γάλλος αποδείχθηκε το ίδιο νωθρός με τον Φέισα. Στη συνέχεια πήρε το ρίσκο με τον Αμπντούν, αλλά σε αυτήν την αλλαγή το κακό ήταν διπλό. Η είσοδος του Αλγερινού στέρησε κάθε δυνατότητα του Ολυμπιακού να απειλήσει στον αγώνα. Ο ίδιος ήταν άθλιος, αλλά επιπλέον η αλλαγή του ουσιαστικά αχρήστευσε επιθετικά τον Χολέμπας που τον κράτησε σε θέση άμυνας.

Η είσοδος του Πάντελιτς στο 80ό λεπτό στη θέση του Ιμπαγάσα ήταν και μια παραδοχή από τον Βαλβέρδε πως ο Ολυμπιακός ορθόδοξα δεν μπορεί να απειλήσει. Δημιούργησε, λοιπόν, τις προϋποθέσεις μήπως με καμιά γιόμα έρθει κατά τύχη το 1-1 ώστε να εξαργυρώσει ο Ολυμπιακός το γεγονός ότι κατάφερε και κράτησε τη Ντόρτμουντ σε χαμηλούς ρυθμούς.

Δεν εκμεταλλεύτηκε την άσχημη βραδιά της Ντόρτμουντ

Η ομάδα του Βαλβέρδε με εξέπληξε αρνητικά στο Βεστφάλεν. Πέτυχε το δύσκολο. Έλεγξε το ρυθμό, αλλά δεν μπόρεσε να τον εκμεταλλευτεί. Αν και νομίζω πως η αλήθεια είναι πως η Ντόρτμουντ δεν ανέβασε ρυθμούς γιατί ο προπονητής τους σχεδίασε πολύ συντηρητικά την αναμέτρηση.

Οι παίκτες του είχαν πολλές κακές επιλογές, πήραν λανθασμένες απ

Keywords
Τυχαία Θέματα