Euro 2012: Στα ημιτελικά με Ρονάλντο η Πορτογαλία (video)

Με τέρμα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 80’ η Πορτογαλία επικράτησε 1-0 της Τσεχίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2012.

Οι στόχοι της Πορτογαλίας για το φετινό Euro 2012 δεν είχαν περιορισμούς. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο ήθελε να διαψεύσει τα προγνωστικά και να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Μέχρι στιγμής οι Ίβηρες τα πηγαίνουν εξαιρετικά. Παίρνοντας την πρόκριση από τη

φάση των ομίλων με δύο νίκες, αντιμετώπισαν στα προημιτελικά την έκπληξη του 1ου ομίλου, Τσεχία.

Μοναδικός στόχος ήταν η πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ισπανία ή Γαλλία. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έκανε πολύ καλή εμφάνιση και έφτασε στο στόχο της, επικρατώντας 1-0.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε τίποτα σημαντικό να επιδείξει καθώς η πρώτη σημαντική ευκαιρία ήταν στο 33’. Τότε, ο Πέπε έκανε το γέμισμα με τον Ρονάλντο να κάνει το ανάποδο ψαλίδι και την μπάλα να πηγαίνει λίγο άουτ. Η επόμενη φάση, ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ρονάλντο κινήθηκε όμορφα στην περιοχή των Τσέχων με το σουτ του να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι.

Στην επανάληψη, υπήρξε ένας μονόλογος από την Πορτογαλία, η οποία δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο στην αντίπαλό της. Ο Μεϊρέλες στο πρώτο λεπτό της επανάληψης έκανε τη σέντρα με τον Αλμέιδα να κάνει την κεφαλιά και την πάλα να πηγαίνει λίγο άουτ.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 50’ ο Ρονάλντο εκτέλεσε το φάουλ με την μπάλα να πηγαίνει στο κάθετο δοκάρι και πάλι. Από εκεί και πέρα οι Πορτογάλοι συνέχισαν την πίεση με τον Μουτίνιο να κάνει το δυνατό σουτ με τον Τσεχ να αποκρούει εντυπωσιακά.

Το παιχνίδι έδειχνε «κολλημένο» στο 0-0 όταν ήρθε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 79’ να κάνει την καρφωτή κεφαλιά και να πετύχει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στέλνοντας την ομάδα του στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα δεν υπήρξε τίποτα ανάλογο. Η πίεση της Τσεχίας δεν είχε αποτελέσματα με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους.

Το Onsports σας μετέφερε LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης: Τσεχία – Πορτογαλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα