Καπράλος: «Έχουμε ελπίδες και στόχους»

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, μετά την ανακοίνωση της ελληνικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Θεωρούμε μεγάλο επίτευγμα που 105 αθλητές και αθλήτριες κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για το Λονδίνο και το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Πηγαίνουμε εκεί με ελπίδες και με στόχους. Πρώτα απ' όλα θέλουμε να γυρίσουμε με ψηλά το κεφάλι, έχοντας κάνει την καλύτερη προσπάθεια που μπορεί ο καθένας. Και βέβαια έχουμε την ελπίδα ότι οι αθλητές μας, θα μας φέρουν κάτι καλύτερο από το Πεκίνο. Το 2008 είχαμε κατακτήσει τέσσερα μετάλλια, δύο ασημένια και δύο χάλκινα και τώρα ευελπιστούμε σε κάτι καλύτερο και προσωπικά, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο κ. Καπράλος θα είναι στο Λονδίνο καθ'όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών. «Από την αρχή μέχρι το τέλος των Ολυμπιακών θα είμαι δίπλα στους αθλητές μας. Όπως έζησα την προετοιμασία και τις προκρίσεις τους, θέλω να ζήσω από κοντά τις προσπάθειες τους και να τους ενθαρρύνω στους αγώνες τους, γιατί οι αθλητές, εκτός από την οικονομική και την υλική συμπαράσταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Πολιτείας, χρειάζονται κυρίως ηθική στήριξη και επιβράβευση. Ακόμα κι όταν δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους, πρέπει να τους αγκαλιάζουμε!»

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας μπάσκετ από τους Ολυμπιακούς. «Θα μας λείψει πάρα πολύ. Είχαμε ελπίδες αλλά και την πεποίθηση, ότι η ομάδα του μπάσκετ θα είναι μέλος της αποστολής στο Λονδίνο και μάλιστα πιστεύαμε ότι στους Ολυμπιακούς, θα μπορούσαμε να ελπίζουμε σε μια μεγάλη διάκριση. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Και ο καλύτερος μπορεί να αποκλειστεί, αλλά κι ένας αδύναμος, εάν βρεθεί στην ημέρα του, μπορεί να κερδίσει το μεγαλύτερο φαβορί».

Keywords
Τυχαία Θέματα