Κάποιος να τραβήξει τα λουριά

Στο ίδιο έργο θεατές. Μόλις ο διακόπτης έσβησε από τη κατάσταση συναγερμού που είχε βρεθεί η ΑΕΚ τις πρώτες ημέρες του Κωστένογλου, επέστρεψαν όλες οι αδυναμίες. 

Η ήττα από τον ΟΦΗ και κυρίως ο τρόπος που αυτή προήλθε, πλήγωσε πολύ. Και επιβεβαίωσε, πως αυτό που χρειάζεται πρώτα απ' όλα αυτή η ομάδα είναι κάποιον που θα τραβήξει τα λουριά και θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους...

Η ιστορία επαναλαμβάνεται για την ΑΕΚ

με δραματικό τρόπο. Κάθε φορά, τα ίδια και τα ίδια. Αλλά το θέμα δεν είναι πια να εστιάζει κάποιος (μόνο) στις αγωνιστικές αδυναμίες. Αυτές είναι ξεκάθαρες. Το ζήτημα αφορά πλέον το μυαλό και τη συγκέντρωση των παικτών που βρίσκονται στην Ενωση. Διότι μόλις σταμάτησαν να παίζουν στα “κόκκινα”, μόλις ολοκληρώθηκε η ένταση και η αναταραχή των πρώτων ημερών από την αλλαγή προπονητή, επέστρεψε στα ίδια.

Βέβαια, υπάρχουν και αντικειμενικά ζητήματα. Για παράδειγμα, όσο σκληρό κι αν ακούγεται σε κάποιος, κατά την άποψη μου είναι φανερό πως οι Δέλλας και Λυμπερόπουλος έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Εγραψαν μεγάλη ιστορία, βοήθησαν την ΑΕΚ σε δύσκολες στιγμές, αλλά δεν μπορούν να προσφέρουν άλλο. Ο Κωστένογλου άλλαξε το δίδυμο των Κάλα και Μανωλά και η άμυνα έμπαζε από παντού, αφού ο Δέλλας έκανε τον Μάντζιο και τους υπόλοιπους να μοιάζουν...σπρίντερ. Ο Λυμπερόπουλος από την άλλη, ταλαιπωρείται και ταλαιπωρεί. Και όταν χάνει και ευκαιρίες όπως αυτή του πρώτου μέρους, το πρόβλημα δεν μπορεί να καλυφθεί από τη θέληση και τη προσπάθεια.

Αν σε αυτό προσθέσετε πως ο Καφές δεν υπήρχε στο γήπεδο, ο Βάργκας “έσκασε” από τα συνεχόμενα ματς (όπως και ο Καράμπελας) και ο Μανωλάς δεν είχε συγκέντρωση στο παιχνίδι του, έχετε τα αίτια της εικόνας. Ο Κάρλος ήταν και πάλι ανύπαρκτος, ο Σιαλμάς είχε μόνο θέληση και ο Λεονάρντο έπρεπε να τα κάνει όλα μόνος του. Μοιραία, δεν υπήρχε κέντρο, η άμυνα ήταν για γέλια, η επίθεση δεν απειλούσε.

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ έπαψε να είναι συμπαγής και συγκεντρωμένη όπως στο ματς με τον ΟΣΦΠ, φάνηκαν όλες οι αδυναμίες της. Μια ομάδα που ενδεχομένως να υποτίμησε τον αντίπαλο της, να πλακώθηκε από τη ταμπέλα του φαβορί που της δόθηκε για πρώτη φορά στα τελευταία ματς και πιθανότατα δεν είχε αναλύσει σωστά τις δυνατότητες του ΟΦΗ. Με αποτέλεσμα να κάνουν πλάκα οι Μάντζιος (αλήθεια, πόσο χειρότερος θα ήταν για την ΑΕΚ από τους Μπέλεκ και Λυμπερόπουλο;) και Σουμπίνιο (που είχε απορριφθεί για την ΑΕΚ ως αργός)!

Το ζήτημα είναι πως η ΑΕΚ θα χρησιμοποιεί χωρίς να εξαρτάται από αυτούς, τους έμπειρους που κάνουν τη τελευταία τους χρονιά. Και κυρίως, πως θα κρατήσει συγκεντρωμένους και ώριμους τους υπόλοιπους. Εκεί, πρέπει να βρεθεί κάποιος που θα σφίξει τα λουριά. Ποιος θα είναι αυτός; Η διοίκηση; Αποκλείεται, αφού δεν τολμούν να τους μιλήσουν με τόσα που οφείλουν. Ο προπονητής; Αν δεν καεί από τα αποτελέσματα και έχει στήριξη για να έρθει σε ρήξεις. Ο μόνος που θα μπορούσε πραγματικά, θα ήταν ένας κανονικός ιδιοκτήτης. Μόνο που αυτό το πρόβλημα της ΑΕΚ, παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα