Θρύλος χωρίς αντίπαλο…

Δε νομίζω να έχει σοβαρό αντίπαλο ο Ολυμπιακός στην προσπάθεια κατάκτησης του φετινού τίτλου κι ας μην έχει καταφέρει να ξεφύγει ακόμη στην κορυφή της βαθμολογίας. Μπορεί να είναι κι άλλες ομάδες μέσα στο κόλπο, αλλά ο Θρύλος του Βαλβέρδε είναι μια σκάλα ανώτερος και το αποδεικνύει.


Δεν στέκομαι ούτε στο 3-0 επί του Πανιωνίου, ούτε στη νίκη-σταθμό επί της Ντόρτμουντ με 3-1. Εκείνο που διαπίστωσα και νομίζω

ότι αντικατοπτρίζει απόλυτα τη διαφορά του Ολυμπιακού από τις άλλες ομάδες της «Σούπερ Λίγκα», είναι η ικανότητά του να κυριαρχεί στο παιχνίδι με τρόπο μοναδικό.

Μια πρόχειρη ματιά στη στατιστική απεικόνιση του αγώνα αρκεί. Η ομάδα του Βαλβέρδε είχε χθες γύρω στις 450 πάσες στη διάρκεια του αγώνα, εκ των οποίων οι 350 τουλάχιστον ήταν σωστές! Αντίθετα, ο Πανιώνιος που είναι μία από τις σοβαρές ομάδες της κατηγορίας, δεν είχε ούτε τις μισές!

Δεν ξεχνώ ότι η ομάδα του Λεμονή έχασε και από τον ΠΑΟΚ και από την ΑΕΚ στο γήπεδό της, αλλά και στα δύο αυτά παιχνίδια, ειδικά με τους «κιτρινόμαυρους» ηττήθηκε στις λεπτομέρειες και από ατυχία. Αντίθετα, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης και παραδόθηκε φυσιολογικά, όπως έχει συμβεί και θα συμβεί και με πολλές άλλες ομάδες.

Κι επειδή ξέρω ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να υποβαθμίσουν την επιτυχία των «ερυθρολεύκων» με «αστεία» επιχειρήματα του στιλ «Λεμονής και Ελευθερόπουλος έχασαν από την ομάδα της… καρδιάς τους», να τους θυμίσω πως ούτε ο ικανός τεχνικός, ούτε ο έμπειρος πορτιέρο είχαν χάσει ποτέ στο παρελθόν στην έδρα τους με αντίπαλο τον Ολυμπιακό!

Κι επειδή δεν μου αρέσει να υποτιμώ κανέναν αντίπαλο να θυμίσω ότι, καιρό τώρα, είχα γράψει πως ο φετινός ΠΑΟ θα είναι καλύτερος από τον περσινό. Χωρίς τον Σισέ, έχουν πάρει την ομάδα στις πλάτες τους άλλοι παίκτες, όπως οι Λέτο, Κατσουράνης και μέχρι τώρα διανύει καλή πορεία.

Η βασική διαφορά τους είναι ότι αυτός ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να έχει… ταβάνι σε αντίθεση με τον ΠΑΟ του Φερέιρα κι εκτιμώ ότι αυτό θα αποδειχθεί στην πορεία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι οι πρωταθλητές, αν εξαιρέσουμε το ματς με την ΑΕΚ που κύλησε με γιουρούσι, κλεφτοπόλεμο και ολίγο… ποδόσφαιρο, έχουν βάθος στο ρόστερ, το οποίο τους επιτρέπει να μην… φρενάρουν ότι πρόβλημα κι αν παρουσιαστεί.

Μέχρι και παίκτες που εντάχθηκαν τελευταία στο αρχικό σχήμα ή προήλθαν από μεγάλη απουσία, όπως ο Μακούν, ο Αμπντούν και ο Μόνχε, μπαίνουν και παίζουν λες και δεν βγήκαν ποτέ από την ενδεκάδα! Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα είναι «πάνω απ’ όλους» και για να μπει κανείς σε αυτή, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να προσαρμοστεί στο «νόμο» του Ερνέστο και να μην κάνει του… κεφαλιού του.

Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, να δούμε τι πρόγραμμα έχει βγάλει ως τώρα ο Ολυμπιακός και με τι απώλειες και τι πρόγραμμα έχουν βγάλει οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου. Αν τα προσθέσουμε όλα αυτά και προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα, καταλήγουμε στο ό,τι το φετινό πρωτάθλημα, αν συνεχίσει να είναι σοβαρός ο Θρύλος, θα εξελιχθεί σε

Keywords
Τυχαία Θέματα