Καντάς: «Να εδραιωθεί η Κόρινθος στα σαλόνια»

09:46 8/2/2012 - Πηγή: OnSports

Νίκες ως το τέλος του πρωταθλήματος θέλει να έχει με την Κόρινθο ο Γιάννης Καντάς, όπως τόνισε στο Onsports.

O νεαρός τεχνικός έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα στον πάγκο της «Μπάρτσα», μετρώντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Μιλώντας στο Onsports αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας, αλλά και τους προβληματισμούς του πάνω στο ποδόσφαιρο και την εξέλιξη του ρόλου του προπονητή στην Ελλάδα.

Κύριε

Καντά, πώς είναι η μέχρι τώρα εμπειρία σας στην Κόρινθο;

«Ξεκινήσαμε ιδανικά. Σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος έχουμε το απόλυτο και προκριθήκαμε και στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Μπορεί η ομάδα να συνεχίσει με νίκες ως το τέλος;

«Η νίκη είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα κάθε ομάδας. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες, καλό κλίμα στα αποδυτήρια και αυτό βοηθάει στην επιτυχία. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στόχος της Κορίνθου είναι η άνοδος στη Γ' Εθνική και να εδραιωθεί στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Ποια ομάδα στον όμιλο θεωρείτε ότι είναι πιο... απειλητική;

Όπως είναι αυτή τη στιγμή η βαθμολογική κατάσταση η ομάδα που μας απειλεί περισσότερο είναι ο Μανδραϊκός, χωρίς όμως να υποτιμούμε ομάδες όπως το Χιλιομόδι και η Χαλκίδα».

Τι μέτρησε στην απόφασή σας να δεχτείτε την πρόταση του κ. Πάνου Μπεθάνη;

«Πρώτα απ’ όλα η εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Στη συνέχεια το «ανοιχτό μυαλό», στις συζητήσεις πάνω στον σχεδιασμό και προγραμματισμό της ομάδας, όχι μόνο για φέτος, αλλά σε βάθος χρόνου. Και τέλος το μεγάλο βήμα στην προπονητική μου καριέρα».

Η Κόρινθος θεωρείτε ότι διοικητικά, οργανωτικά και αγωνιστικά μπορεί να σταθεί στη Γ' Εθνική;

«Στην ομάδα αυτή την στιγμή, ο καθένας έχει τον ρόλο του με τον πρόεδρο να βρίσκεται στην κορυφή και δίπλα σε όλους, δίνοντας κάθε λύση. Αυτό μεταφέρει διοικητική, αλλά και αγωνιστική ηρεμία. Οργανωτικά βρισκόμαστε σε καλό στάδιο. Μην περιμένουμε από την μία ημέρα στην άλλη το μαύρο να γίνει άσπρο».

Πόσο βοηθούν οι οπαδοί την ομάδα να πετύχει τους στόχους της;

«Η Κόρινθος είναι το καμάρι της περιοχής. Στον πρώτο εντός έδρας αγώνα, ο κόσμος κινητοποιήθηκε. Σε ένα γεμάτο γήπεδο, ο κόσμος, δίνει ώθηση στους παίκτες».

Οι μεταγραφές που έγιναν τον Ιανουάριο προσφέρουν λύσεις στην ομάδα;

«Σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή κ. Λιβανό, βλέποντας τις ελλείψεις της ομάδας προσπαθήσαμε να τις καλύψουμε και πιστεύω ότι κάναμε ουσιαστικές κινήσεις. Πριν κάνουμε οποιαδήποτε μεταγραφή, την τεστάραμε. Το αν θα βγει ένας παίκτης ή όχι, κανείς δεν το ξέρει. Άλλωστε και οι παίκτες άνθρωποι είναι, όχι ρομπότ».

Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στον κόσμο της ομάδας;

«Να δείξει υπομονή, να στηρίξει αυτή την μεγάλη προσπάθεια και να γίνει ο 12ος παίκτης, είτε εντός, είτε εκτός έδρας».

Μετά την απομάκρυνση του Τόγια, κρατήσατε τους ίδιους βοηθούς…

«Θα μπορούσα να έχω το δικό μου, τιμ, αλλά πριν πάρω την απόφαση μίλησα με τους ήδη υπάρχοντες - που είναι και Κορίνθιοι και γνωρίζουν το Κορινθιακό ποδόσφα

Keywords
Τυχαία Θέματα