H ζωή του Παθιακάκη ήταν μια... μπάλα!

09:16 8/2/2012 - Πηγή: OnSports

Απέδειξε περίτρανα πως το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή του. Ο Γιάννης Παθιακάκης μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση έκατσε αμέσως στον πάγκο ως προπονητής συνεχίζοντας την επαφή του με το άθλημα που αγάπησε. Τελικά έμελλε στις 8 Φεβρουαρίου του 2002 και σε ηλικία 49 ετών να αφήσει και την τελευταία του πνοή στο γήπεδο των Άνω Λιοσίων το οποίο έκτοτε φέρει το όνομά του. Το Sportaction θυμάται την πορεία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως ποδοσφαιριστής και μετέπειτα προπονητής.

Γεννημένος στις 21 Νοεμβρίου του 1953 στη Νέα

Ιωνία ο Γιάννης Παθιακάκης ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα και την περιπλάνησή του στα γήπεδα σε ηλικία 18 ετών. Πρώτος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Απόλλων Αθηνών. Στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» αγωνίστηκε από το 1971 μέχρι το 1977. Η πιο παραγωγική περίοδος της θητείας του στην ομάδα της Ριζούπολης ήταν η σεζόν 1976-77. Ο Γιάννης Παθιακάκης μέτρησε 32 συμμετοχές με την φανέλα του Απόλλων και κατάφερε να σημειώσει 32 τέρματα.

Αυτό ήταν και το διαβατήριό του για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Από το καλοκαίρι του 1977 λοιπόν ανήκει στο έμψυχο δυναμικό του ΠΑΟΚ. Ωστόσο δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει όσο θα ήθελε ο ίδιος και όσο θα περίμεναν οι ιθύνοντες του Δικεφάλου με συνέπεια να αγωνιστεί στους Θεσσαλονικείς μόνο για μια σεζόν.

Έτσι, το 1978 επιστρέφει στην Αθήνα για χάρη του Πανιωνίου. Στην ομάδα της Νέας Σμύρνης θα μείνει μέχρι τα μέσα της σεζόν 1980-81. Όντας «κυανέρυθρος» είχε 59 συμμετοχές και 22 τέρματα. Εκεί μάλιστα γνώρισε και τη μεγαλύτερη διάκρισή του ως παίκτης. Το 1979 τελειώνει με τον Πανιώνιο να έχει στεφθεί Κυπελλούχος. Ο Γιάννης Παθιακάκης ήταν ένας από τους κύριους συντελεστές της πορείας των Νεοσμυρνιωτών προς το τρόπαιο καθώς στην προημιτελική φάση με αντίπαλο τον Άρη σκοράρει και στα δυο παιχνίδια με τους «κίτρινους». Στη συνέχεια απέναντι στον Ολυμπιακό στα ημιτελικά πετυχαίνει το ένα από τα δυο γκολ του Πανιωνίου στο πρώτο ματς στη Νέα Σμύρνη με νικητές τους «κυανέρυθρους» και σημειώνει και τα δυο γκολ της ομάδας του στη ρεβάνς στον Πειραιά. Έτσι, στον τελικό έρχεται αντιμέτωπος με την ΑΕΚ, θεωρητικό φαβορί του αγώνα. Όμως, ο Πανιώνιος ανατρέπει τα προγνωστικά και επικρατεί της Ένωσης με 3-1 με τον Παθιακάκη να πετυχαίνει το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Διαβάστε περισσότερα για το αφιέρωμα στον Γιάννη Παθιακάκη στο sportaction.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα