Καλύτερος Θρύλος το 2012

Το 2012 έρχεται και οι οιωνοί οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί ακόμη καλύτερος στο δεύτερο μισό της σεζόν για να διεκδικήσει με μεγαλύτερη ορμή το πρωτάθλημα, αλλά και μια πολύ καλή πορεία στο Europa League.

Από πού προκύπτει το συμπέρασμα θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί, αλλά η απάντηση είναι αρκετά απλή μέσα από μία ρεαλιστική προσέγγιση. Κατ’ αρχήν οι «ερυθρόλευκοι» τις περισσότερες

αναταράξεις στην απόδοσή τους, τις παρουσίασαν στο ξεκίνημα της σεζόν όταν η ομάδα δεν είχε ρολάρει.

Σε αυτό το διάστημα, παρουσιάστηκαν και αρκετοί τραυματισμοί, με αποτέλεσμα να περάσει καιρός, προκειμένου ο προπονητής να καταλήξει στις επιλογές του και να βρει την κατάλληλη χημεία. Ο Βαλβέρδε πέτυχε τελικά και σε σημαντικό βαθμό, να αξιοποιήσει όλο το ρόστερ, χωρίς η ομάδα να χάνει την ταυτότητά της, κάτι που σημαίνει ότι τώρα που επέστρεψαν οι τραυματίες, αναμένεται ακόμη καλύτερη παρουσία συνολικά.

Δε νομίζω ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν και στο δεύτερο γύρο να είναι τόσο άτυχοι από αναποδιές και προβλήματα, οπότε οι λύσεις θα είναι περισσότερες και καλύτερες, ενώ το βάθος του ρόστερ είναι αρκετό για την απαιτούμενη σταθερότητα, ακόμη και στο «κομμάτι» της σεζόν που θα υπάρχουν πέρα από τα δυνατά ματς του πρωταθλήματος και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Από ’κει και πέρα, ο Ολυμπιακός είναι ίσως η μοναδική από τις μεγάλες ομάδες που θα ενισχυθεί σημαντικά τον Ιανουάριο. Μπορεί ο Ντιόγκο να είναι μια αμφιλεγόμενη –ποδοσφαιρική και όχι μόνο- προσωπικότητα και η επιστροφή του να αποτελεί «στοίχημα», ωστόσο, στα καλά του μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη λύση για την επίθεση, αφού κάνει όλες τις «δουλειές» που θέλει ο Ερνέστο.

Ο Βραζιλιάνος είναι παίκτης ομάδας, μαχητής, γρήγορος, με καλή τεχνική και φυσική κατάσταση, ενώ έχει και επαφή με τα αντίστοιχα δίχτυα, έστω κι αν την… έχασε στο διάστημα που επέστρεψε στην πατρίδα του. Αν αποφασίσει να δουλέψει σκληρά, να μην τεμπελιάζει και να έχει το μυαλό του στο Ρέντη κι όχι στην… παραλιακή, είναι στο χέρι του να αρπάξει τη νέα ευκαιρία που του παρουσιάζεται.

Στο πρόγραμμα είναι να έρθει κι ένας έμπειρος τερματοφύλακας, καλύτερος από τον Κοστάντσο, άρα και στη νευραλγική θέση του άσου θα υπάρξει ενίσχυση, ενώ όλοι περιμένουμε τον «άγνωστο Χ», τον παίκτη που θα έρθει δηλαδή για να παίξει από τη μέση και μπροστά με έφεση στα άκρα και αποστολή να κάνει τη διαφορά.

Όλα αυτά, ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο, καθώς στο διάστημα του επόμενου μήνα πέρα από τις προσθήκες που θα υπάρξουν, θα πρέπει να υπάρξει και η καλύτερη και αμεσότερη προσαρμογή. Όσο καλός κι αν είναι ένας παίκτης, δεν είναι εύκολο να μπει σε ένα καλά μονταρισμένο σύνολο και να αποδώσει από την πρώτη μέρα.

Άρα, οι ένας-δύο παίκτες που πρόκειται να αποκτηθούν, θα πρέπει να έρθουν όσο γίνεται πιο γρήγορα για να έχει και ο προπονητής τη δυνατότητα να τους εντάξει το συντομότερο στην ομάδα, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν σύμφωνα με τις πραγματικές τους ικαν

Keywords
Τυχαία Θέματα