Ιστορική πρόκληση για δύο... αστέρια

08:52 4/4/2012 - Πηγή: OnSports

Δύο... αστέρια κοντράρονται σήμερα (16.30) στην Αρκαδία με έπαθλο της συμμετοχή τους στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Περιστέρι, για να διεκδικήσουν στο ΟΑΚΑ το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία τους.

Ραντεβού με την… ιστορία έχει σήμερα το απόγευμα ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς

καλείται να προσπεράσει το εμπόδιο του Ατρομήτου και να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για πρώτη φορά στα 80 χρόνια ύπαρξής του. Το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Περιστέρι είναι ύποπτο αποτέλεσμα με τον Σάκη Τσιώλη να γνωρίζει καλά τις παγίδες που κρύβονται σε αυτή την αναμέτρηση. Αλλά και ο ίδιος έχει κίνητρο, να οδηγήσει ως προπονητής για πρώτη φορά μια ομάδα στον τελικό. Ως παίκτης, εξάλλου, έχει κατορθώσει να παίξει σε τελικό και να κατακτήσει το τρόπαιο, με τη Λάρισα το 1985.

Τα ίδια συναισθήματα θέλει να ζήσει ξανά ως τεχνικός του Αστέρα, μαζί με μια ολόκληρη πόλη που ζει και αναπνέει γι’ αυτό το παιχνίδι. Και ο κόσμος της Τρίπολης αναμένεται να δώσει βροντερό παρών, να γεμίσει το γήπεδο όπως δεν έχει κάνει σε κανένα παιχνίδι τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να πανηγυρίσει με τον Αστέρα μια ιστορική επιτυχία.

Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης

Μπαντής, Στεφανάκος, Γεωργακόπουλος, Ναβάρο, Αργυρόπουλος, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Χουανίτο, Ουσέρο, Αλβάρεζ, Μπρέσκα, Ροτζέριο, Ράγιος, Φρανκού, Περόνε, Σολάκης

Όλοι οι... δρόμοι στο μυαλό παικτών και τεχνικής ηγεσίας του Ατρομήτου οδηγούσαν στην Τρίπολη τις τελευταίες εβδομάδες. Η ομάδα του Περιστερίου φρόντισε να «κλειδώσει» σχετικά νωρίς τη συμμετοχή της στα πλέι οφ, ώστε να μπορεί να αφοσιωθεί στον αποψινό, δεύτερο ημιτελικό με τον Αστέρα και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Περιστέρι δίνει στον Ατρόμητο τη δυνατότητα να κυνηγά δύο αποτελέσματα, καθώς εκτός από τη νίκη, τον βολεύει και οποιαδήποτε ισοπαλία με σκορ.

Ο Γιώργος Δώνης φρόντισε να προφυλάξει αρκετούς από τους βασικούς του παίκτες στο κυριακάτικο ματς με τον Εργοτέλη και σήμερα έχει την πολυτέλεια να μπορεί να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, δεδομένου ότι κανείς από τους ποδοσφαιριστές του δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, με εξαίρεση τον Καραμάνο που έμεινε στην Αθήνα. Η αποστολή απαρτίζεται από 20 ποδοσφαιριστές, ένας εκ των οποίων είναι και ο Φρανσίσκο Ζουέλα που ξεπέρασε εγκαίρως τον τραυματισμό του και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του. Ο Ατρόμητος δεν θα παλέψει μόνος του για την πρόκριση, καθώς θα έχει στο πλευρό του περίπου 400 οπαδούς του.

Η αποστολή του Ατρομήτου

Ιτάνζ, Ράντμαν, Ζουέλα, Καραγκούνης, Νάστος, Μπάλλας, Σκόνδρας, Οικονόμου, Τόμας, Δημούτσος, Φυτανίδης, Σφακιανάκης, Τάτος, Μπρίτο, Επστάιν, Αναστασάκος, Μήτρογλου, Γκαρσία, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας

Keywords
Τυχαία Θέματα