Η τοποθέτηση του προέδρου της Καστοριάς

Ο πρόεδρος της Καστοριάς, Αχιλλέας Σταμούλης, έδωσε την απάντηση του στο δημοσίευμα της 25ης Νοεμβρίου 2011αναφορικά με την απειλή κυρώσεων αφαίρεσης βαθμών και αποβολής από το πρωτάθλημα για την Καστοριά.

Το δημοσίευμα αφορούσε την ληξιπρόθεσμη στις 30/11/2011 οφειλή απέναντι στον ποδοσφαιριστή Pentro Sylva ‘‘Timpα’’ από την αγωνιστική περίοδο 2007-2008.

Ο Σταμούλης θεώρησε επιτακτική την ανάγκη να τοποθετηθεί ο ίδιος επί του θέματος που δημιουργήθηκε, προκειμένου να αποκαταστήσει την αλήθεια, σε μία περίοδο που η ομάδα δεν βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και τέτοια δημοσιεύματα μπορούν να την επηρεάσουν.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Καταρχάς, θα ήθελα να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας για τις τρεις τελευταίες κακές εμφανίσεις. Η εικόνα της ομάδας στον αγώνα με τα Γρεβενά Αεράτα ήταν επιεικώς απαράδεκτη και θα μπορούσαμε να χάσουμε πολύ εύκολα. Δυστυχώς, για κάποιον ανεξήγητο λόγο η αγωνιστική μας εικόνα είναι εντελώς αντίθετη από εκείνη που είχαμε στα τελευταία φιλικά της προετοιμασίας δυο βδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Όπως δήλωσα και στους ποδοσφαιριστές, η διοίκησή μας προχώρησε σε μεταγραφές πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, διότι οι στόχοι της Καστοριάς θα πρέπει να είναι πάντοτε πρωταγωνιστικοί.

Θα πρέπει, λοιπόν, να γίνει ξεκάθαρο πως αν μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου δεν έχει αλλάξει άρδην η αγωνιστική εικόνα της ομάδας και φτάσουμε στο σημείο να αγωνιούμε για την παραμονή μας στην κατηγορία τότε δεν θα είμαστε σε θέση να ακολουθήσουμε την ίδια πρακτική και να βαρυνόμαστε με υψηλά συμβόλαια.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα περί προσφυγής του ποδοσφαιριστή Pentro Sylva ‘‘Timpa’’ στην Παγκόσμια Ομοσπονδία προκειμένου να διεκδικήσει οφειλόμενα δεδουλευμένα από την αγωνιστική περίοδο 2007-2008, έχω να δηλώσω πως σήμερα ( σ.σ. Δευτέρα) το πρωί ήρθα σε επικοινωνία με την αρμόδια νομική υπηρεσία της Ε.Π.Ο. και οι υπεύθυνοι μου ξεκαθάρισαν πως δεν έχει φτάσει στα γραφεία της Ομοσπονδίας κανένα τέτοιο έγγραφο προσφυγής κατά του συλλόγου μας.

Επίσης, μου επεσήμαναν πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο οι πρώτοι που θα το μάθαιναν θα ήμασταν εμείς και όχι οι δημοσιογράφοι. Εγώ από την πλευρά μου, θα ήθελα να τονίσω πως όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της ομάδας το Μάιο του 2010 είχαμε λάβει την έγγραφη διαβεβαίωση της Ε.Π.Ο. αλλά και του προέδρου της Ε.Π.Σ. Καστοριάς κ. Κωνσταντίνου Γκίτσιου πως δεν μας αγγίζουν σαν ερασιτέχνη τα χρέη της Π.Α.Ε. και πως έχοντας διαφορετικό Α.Φ.Μ. μπορούμε να προχωρήσουμε κανονικά την ομάδα.

Προσωπικά πιστεύω ακράδαντα ότι οφειλή προς τον εν λόγω ποδοσφαιριστή δεν υπάρχει, διότι ο πρώην πρόεδρος κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος αποτελεί πραγματικό πρότυπο και υπήρξε πραγματικός κύριος στις οικονομικές του υποχρεώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Όμως, ακόμα και αν υφίσταται η οφειλή και ισχύει αυτός ο νόμος που θα εξαφανίσει όλες τις ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου εμείς είμαστε αποφασισμένοι να στήσουμε την ομάδα μας από την αρχή και πάνω σε στα

Keywords
Τυχαία Θέματα