Η Πλυτά 6η στους ασύμμετρους ζυγούς

Στην 6η θέση κατετάγη η Βάλια Πλυτά στον τελικό των ασύμμετρων ζυγών νεανίδων, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στις Βρυξέλλες.

Η πρωταθλήτρια της Ειρήνης Περιστερίου πήρε 13,833 βαθμούς σε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 5,7, βαθμολογία που είχε και στον προκριματικό της αλλά εκεί είχε ανέβει ένα σκαλί ψηλότερα. Ο προπονητής της, Απόστολος Πεσίνης, βλέπει την εφετινή εμφάνιση ως τον προάγγελο μιας καλύτερης πορείας

στην κατηγορία των γυνιακών στην συνέχεια: «Είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά είχαμε φιλοδοξίες για κάτι ακόμα καλύτερο. Ήταν μεγάλη εμπειρία για τη Βάλια, ο πρώτος της διεθνής αγώνας, στον οποίο είχε ιδιαίτερα θετική παρουσία. Δεν μπόρεσε να εκτελέσει το πρόγραμμά της άψογα όπως στις προπονήσεις, ωστόσο αυτή η διοργάνωση ήταν σίγουρα μια κερδισμένη ευκαιρία γι’ αυτήν. Από την ερχόμενη χρονιά η Βάλια ανεβαίνει στην κατηγορία γυναικών και θα αυξήσουμε την αρχική αξία του προγράμματός της κοντά στο 6,5, προσθέτοντας άλλη μία άσκηση και αλλάζοντας την έξοδο, ώστε να παρουσιαστεί έτοιμη για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οργάνων του 2013».

Τα μετάλλια στους ασύμμετρους ζυγούς νεανίδων πήραν οι Σόφι Σέντερ (Γερμανία, 14,566), Βικτόρια Κούζμινα (Ρωσία, 14,466) και Εβγκένιγια Σελγκούνοβα (Ρωσία, 14,366).

Keywords
Τυχαία Θέματα