Η ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Πολλοί είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές που ξεκαθαρίζουν ότι η στάση τους στην ψηφοφορία θα καθοριστεί με βάση την ομιλία του κ. Παπανδρέου,

καθώς ζητούν την άμεση συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Έδωσα και δίνω μάχη εδώ και 24 μήνες, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Μήπως εγώ αύξησα το έλλειμμα και το χρέος ή ήταν η ΝΔ; Πληρώνουμε τα λάθη της πενταετίας της ΝΔ. Μαζεύω επί 24 μήνες αυτά τα σπασμένα. Είμαστε όμως περήφανοι ότι μετά από πολλούς μήνες δοκιμασίες και περιπέτειας, η χώρα μας πέτυχε στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής μια συμφωνία καθοριστικής σημασίας για το μέλλον.

Θέλω να διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά τους Έλληνες πολίτες. Με τη συμφωνία αυτή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τις καταθέσεις. Και με την παραμονή μας στο ευρώ είναι πιο εγγυημένες. Με τη συμφωνία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ασφαλιστικά ταμεία. Αντιθέτως. Η συμφωνία αυτή δεν συνεπάγεται μείωση των μισθών κατά 50% ή των συντάξεων, όπως πολλοί, ακόμη και σήμερα διαδίδουν. Η συμφωνία αυτή μας δίνει μια τεράστια ευκαιρία, ίσως την τελευταία για να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας σε γερές βάσεις. Η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να πάει χαμένη, διαφορετικά θα είμαστε ιστορικά υπόλογοι.

Περισσόυερα στο «Η ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή»

Keywords
Τυχαία Θέματα