Η Νέα Σμύρνη, ο Βαρδινογιάννης και ο… Θεός

Θεωρητικά το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη είναι εύκολο για τον Παναθηναϊκό. Και μάλλον όχι μόνοι θεωρητικά, αλλά και πρακτικά. Αντικειμενικά είναι καλύτερη ομάδα, αντικειμενικά ο Πανιώνιος δεν βρίσκεται και στα ντουζένια του, έχει λοιπόν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός.

Το θέμα σ’ αυτά τα παιχνίδια λοιπόν, πέρα από το αυτονόητο,

δηλαδή την κατάκτηση της νίκης, είναι να φανούν μερικά πράγματα εν όψει και της συνέχειας των υποχρεώσεών του. Για παράδειγμα, λέγαμε εδώ πέρα πριν το ματς με τον ΟΦΗ, ότι το θέμα δεν ήταν μόνο η νίκη αλλά και η επιστροφή στους ρυθμούς και τις εμφανίσεις που έκανε ο Παναθηναϊκός πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Φάνηκαν σ’ αυτό το παιχνίδι κάποια πράγματα, που στην χειρότερη προειδοποιούσαν για το παιχνίδι με τον Άρη.

Αντίστοιχα στην Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός, πέρα από την νίκη, καλείται να δείξει τρία πράγματα ακόμα.

Το πρώτο είναι, αν ξεπέρασε την κοιλιά που παρουσίασε σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, αμέσως μετά την διακοπή του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στα παιχνίδια με Ολυμπιακό, ΌΦΗ και ειδικά Άρη.

Το δεύτερο, όσα έδειξε στον καλό του μήνα στο πρωτάθλημα, αποτελούν πια σταθερά χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας, ανεξαρτήτως αν η φόρμα και η μέρα της, τα επιτρέπει να ξεδιπλωθούν σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια μέσα στο γήπεδο. Μιλάω για το καλό πάσινγκ-γκειμ, τους αυτοματισμούς στις επιθέσεις, τα καλά μαρκαρίσματα και τρεξίματα στο κέντρο και όλα τα σχετικά. Αυτά αν τα έχει κατοχυρώσει σαν γνωρίσματα στο παιχνίδι σου, ποτέ δεν σε εγκαταλείπουν. Απλά στην καλή σου μέρα και στην φόρμα σου θα τα ξεδιπλώσεις, στην κακή αντίστοιχα, θα τα παρουσιάσεις μεν σαν στοιχεία στο παιχνίδι σου, αλλά όχι σε βαθμό που να σου επιτρέψουν να πετύχεις ίσως αυτό που θέλεις σαν αποτέλεσμα. Μένει λοιπόν να δούμε, αν ανεξαρτήτως μέρας και φόρμας, ο Παναθηναϊκός θα παρουσιάσει ή έστω θα επιχειρήσει να παρουσιάσει στο παιχνίδι του, αυτά τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν στον καλό του μήνα.

Το τρίτο και ίσως το σημαντικότερο για μένα, είναι να δούμε πως θα αντιδράσει σαν ομάδα συνολικά ο Παναθηναϊκός, έπειτα από ένα στραβό αποτέλεσμα. Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός δεν είχε βρεθεί σε ανάλογη θέση για να έχουμε ένα πρώτο δείγμα γραφής για την αντίδρασή του. Είναι η πρώτη φορά που καλείται να αγωνισθεί και εκτός έδρας μάλιστα, μετά από μια ήττα. Έχει λοιπόν ιδιαίτερη σημασία, η αντίδρασή του μέσα στο γήπεδο και ίσως όχι μόνο σ’ αυτό αλλά και έξω απ’ αυτό ανάλογα και με το αποτέλεσμα. Προφανώς εδώ, μια αντίδραση που θα βγάζει ποδοσφαιρικό εγωισμό, τσαμπουκά, αλλά και ψυχραιμία ταυτόχρονα, είναι το ζητούμενο και το ιδανικό. Και τουλάχιστον αυτό περιμένουν να δουν από τον Παναθηναϊκό οι φίλοι του. Απλά βάζουμε ένα ερωτηματικό και περιμένουμε να το δούμε στην πράξη, ακριβώς γιατί είναι η πρώτη φορά φέτος, που αυτή η νέα ομάδα που παρουσιάζει ο Φερέϊρα, βρίσκεται σ’ αυτή την θέση.

Τα υπόλοιπα, λίγο μετά το παιχνίδι.

Υ.Γ. 1: Κάποιοι φίλοι, στα σχόλια τους στο προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «που θ

Keywords
Τυχαία Θέματα