Η κλήρωση των προλυμπιακών

Στα προολυμπιακά τουρνουά πόλο κληρώθηκαν οι άνδρες, στον Α' με Μαυροβουνίο, Γερμανία, Ρουμανία, Ολλανδία και ΠΓΔΜ και οι γυναίκες στον Β' με Ολλανδία, Καναδά, Καζακστάν και Βραζιλία.

Η πιο ισχυρή ομάδα στον όμιλο των ανδρών είναι το Μαυροβούνιο, ενώ η εθνική γυθναικών θεωρείται η ισχυρότερη του ομίλου της. Οι αγώνες θα γίνουν από 1η έως 8 Απριλίου στο Εντμοντον για τους άνδρες και στην Τεργέστη (15-22 Απριλίου) για τις κοπέλες του Γιώργου Μορφέση.

Αναλυτικά η κλήρωση:
ΑΝΔΡΕΣ

Α' ΟΜΙΛΟΣ: Μαυροβούνιο, Γερμανία,

Ρουμανία, Ελλάδα, Ολλανδία, ΠΓΔΜ
Β' ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Καναδάς, Βραζιλία, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Τουρκία

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Α' ΟΜΙΛΟΣ: Ρωσία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ισπανία
Β' ΟΜΙΛΟΣ: Ελλάδα, Ολλανδία, Καναδάς, Καζακστάν, Βραζιλία

Το σύστημα διεξαγωγής είναι ίδιοα στα δύο τουρνουά . Στα προημιτελικά προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο (στις γυναίκες θα αποκλειστεί από την Α΄ φάση μόνο μία ομάδα, αφού συνολικά μετέχουν εννέα) κι εκεί θα παίξουν χιαστί (Α1-Β4, Α2-Β3, Α3-Β2 και Α4-Β1) στους αγώνες που θα δώσουν τα τέσσερα εισιτήρια για το Λονδίνο. Ολα θα κριθούν σε ένα νοκ-άουτ ματς και η κλήρωση για την εθνική ανδρών είναι καλή, αφού αποφεύγει στον προημιτελικό την ισχυρότερη ομάδα του προολυμπιακού που είναι το Μαυροβούνιο, αλλά και τη Γερμανία που πάντα προκαλεί προβλήματα.
Ως επικεφαλής ομίλου, για την ομάδα των γυναικών ακόμη και η πρώτη θέση δεν την βοηθά αφού στην καλύτερη περίπτωση αντίπαλος των πρωταθλητριών κόσμου στον προημιτελικό θα είναι η Ισπανία, ή μία εκ των Ρωσία, Ιταλία, Ουγγαρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα