Η καθυστερημένη, αλλά σωστή αντίδραση της ΕΠΟ

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε έστω και την ύστατη στιγμή να αναλάβει τον ρόλο του «πυροσβέστη».

Μερικά πανό, ορισμένα συνθήματα και η αντίδραση των Αρχών (αθλητικών και μη) σε αυτά, ποτέ ξανά δεν είχαν προκαλέσει τέτοιο «θόρυβο». Όταν, όμως, γίνονται σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που βρίσκεται σε... καθεστώς κρίσης, είναι απολύτως φυσιολογικό οι διαμαρτυρίες για την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, να μεταφερθούν και στα γήπεδα. Και σε καμία περίπτωση δεν είναι φυσιολογική η αντίδραση που είχαν

οι Αρχές σε αυτά τα γεγονότα.

Από την μία οι αποφάσεις των διαιτητών Μήτσιου και Στυλιάρα να διακόψουν (ευτυχώς προσωρινά) τους αγώνες Παναθηναϊκός-Εργοτέλης και ΟΦΗ-ΑΕΚ αντίστοιχα και από την άλλη η κίνηση των αστυνομικών να σταματάνε τα αυτοκίνητα με τους φιλάθλους που έφευγαν απ’ το ΟΑΚΑ, για να βρουν το... περιβόητο πανό, μόνο μεγαλύτερο κακό μπορούσαν να κάνουν.

Ο κόσμος δεν θέλει και πολύ για να αντιδράσει και η κατάσταση να ξεφύγει ακόμα περισσότερο και τέτοιου είδους αποφάσεις, είναι φανερό ότι ρίχνουν... λάδι στη φωτιά.

Και αυτό το κατάλαβε η ΕΠΟ, έστω και λίγο αργά. Ολόκληρη την εβδομάδα που πέρασε, αντίδραση από την πλευρά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν υπήρξε. Και ήταν πολλοί αυτοί που αναρωτιόντουσαν τι θα συμβεί στα παιχνίδια αυτής της αγωνιστικής, σε περίπτωση που υπάρξει το ίδιο κλίμα στις εξέδρες.

Θα «έκλειναν» αυτιά και μάτια οι διαιτητές ή θα ακολουθούσαν το παράδειγμα των συναδέλφων τους, Μήτσιου και Στυλιάρα, με κίνδυνο να φορτιστεί ακόμα περισσότερο η ατμόσφαιρα;

Έστω και την ύστατη στιγμή και μία μέρα μετά τα όσα έγιναν σε πολλές πόλεις τις Ελλάδας, κατά την διάρκεια των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου (ίσως και αυτά τα γεγονότα να έπαιξαν ρόλο), η ΕΠΟ ανέλαβε τον ρόλο του «πυροσβέστη».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔ/ΕΠΟ το πρωί του Σαββάτου (29/10) και με την οποία ζητάει από τους διαιτητές να είναι πιο «ελαστικοί» σε ό,τι αφορά την διακοπή ενός αγώνα, είναι αυτό που έπρεπε να κάνει έτσι ώστε να ρίξει τους τόνους και να δείξει κατανόηση στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα