Η καρδιά του ευρωπαϊκού στίβου «χτυπά» στο Ελσίνκι

Στο Ελσίνκι χτυπά από την Τετάρτη (27/06) η καρδιά του ευρωπαϊκού στίβου, καθώς στο Ολυμπιακό Στάδιο της πρωτεύουσας της Φινλανδίας ανοίγει η αυλαία του 21ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου ανδρών και γυναικών.

Τέσσερις εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η μισή ελληνική αποστολή (η οποία αποτελείται από 24 αθλητές) ρίχνεται στη «μάχη» της

πρόκρισης, ευελπιστώντας η καλή μέρα να φανεί από το… πρωί!

Πρώτη «γαλανόλευκη» συμμετοχή είναι του Μιχάλη Σταματόγιαννη στο Β΄ γκρουπ της σφαιροβολίας στις 9.45 το πρωί, ο οποίος έχει στόχο να πιάσει το όριο πρόκρισης στον τελικό της Παρασκευής, που είναι 20.30μ, ή να βρεθεί μέσα στους 12 καλύτερους αθλητές. Φέτος έχει κάνει 19.65μ, ενώ το ατομικό ρεκόρ του είναι 20.17μ. Στο αγώνισμα της σφαιροβολίας μετέχουν συνολικά 26 αθλητές και στα δύο γκρουπ, με την καλύτερη επίδοση να ανήκει στον Γερμανό Νταβίντ Στορλ (21.13μ).

Στις 10.00 αρχίζουν οι προκριματικές σειρές στα 100μ γυναικών με τη συμμετοχή της Μαρίας Μπελιμπασάκη, η οποία μετέχει στη 2η σειρά (1η διαδρομή) και, για να περάσει στο βραδινό ημιτελικό, πρέπει να τερματίσει μέσα στις πρώτες τρεις αθλήτριες ή να προκριθεί βάσει χρόνου (διεξάγονται 3 σειρές και περνούν 12 αθλήτριες, συν οι 4 με τους καλύτερους χρόνους). Φέτος η Κρητικιά σπρίντερ έκανε ατομικό ρεκόρ 11.34, χρόνος που αποτελεί την 3η καλύτερη επίδοση στη σειρά της, πίσω από τη Βουλγάρα Ιβέτ Λάλοβα (11.27) και τη Νορβηγίδα Εζίνε Οκμπαραέμπο (11.16).

Ένα τέταρτο αργότερα (10.15) θα διεξαχθούν τα δύο προκριματικά γκρουπ του ύψους γυναικών. Η Τόνια Στεργίου μετέχει στο Β΄ γκρουπ και χρειάζεται άλμα στο 1.92μ, όσο και το εφετινό της ρεκόρ για να πάρει την πρόκριση στον τελικό, ή να βρεθεί μέσα στις 12 καλύτερες. Συνολικά μετέχουν 26 αθλήτριες, ενώ η Στεργίου αξίζει να σημειωθεί πως έχει ατομικό ρεκόρ 1.97μ.

Στις 10.50 θα γίνουν τα προκριματικά στα 400μ εμπόδια, επίσης με μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον. Μετέχουν ο Σπύρος Παπαδόπουλος και ο Περικλής Ιακωβάκης, με τον 2ο να είναι από τα φαβορί για τη νίκη, χάρη στα 49.04 που έκανε φέτος, επίδοση που είναι και η κορυφαία μεταξύ όλων των συμμετεχόντων. Ο Ιακωβάκης μετέχει στην 1η σειρά και στη 2η διαδρομή. Από την πλευρά του ο Παπαδόπουλος, ο οποίος με 50.72 φέτος έχει την 4η καλύτερη επίδοση στην 3η σειρά (7η διαδρομή) που θα αγωνιστεί, θα έχει πιο δύσκολο έργο πρόκρισης. Συνολικά θα διεξαχθούν 6 σειρές, ενώ προκρίνονται οι 3 πρώτοι, συν οι 6 με τους καλύτερους χρόνους (24 συνολικά).

Με τρεις αθλήτριες θα εκπροσωπηθούμε στα δύο προκριματικά γκρουπ του τριπλούν που θα ξεκινήσουν στις 11.40, σε ένα αγώνισμα όπου επίσης οι ελληνικές προσδοκίες είναι υψηλές. Στο Α΄ γκρουπ θα πάρουν μέρος η Αθανασία Πέρρα με φετινό ατομικό ρεκόρ 14.71μ και η Νίκη Πανέτα, που έχει κάνει 14.50, ενώ έχει ατομικό 14.55μ. Στο Β΄ γκρουπ θα έχουμε τη Βούλα Παπαχρήστου, μία αθλήτρια που πλέον στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις, μετά από αυτές των μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών, και σε επίπεδο γυναικών. Φέτος έχει 14.58μ., ενώ τ

Keywords
Τυχαία Θέματα