Η ιστορία επαναλαμβάνεται

21:57 1/4/2012 - Πηγή: OnSports

Στο ποδόσφαιρο για να πετύχεις ένα στοιχείο δεν πρέπει να έχεις ως ομάδα. Την αφέλεια.

Ο ΠΑΟΚ στη Τούμπα, δεν έχει μία απλή αφέλεια, έχει μία τόσο σύνθετη που δεν μπορώ να φανταστώ το αν υπάρχει σωτηρία. Η αλήθεια είναι πως οι απουσίες μέτρησαν, αλλά και όταν οι παίκτες που έλειπαν έπαιζαν, τα ίδια συνέβαιναν.

Μάλλον είναι ένα θέμα που δεν έχω τις βάσεις για να αναλύσω. Το πρώτο γκολ που δέχεται

η ομάδα στο 7΄, είναι καρμπόν με πολλά άλλα στα εντός έδρας παιχνίδια.
Πούλημα της μπάλας στα χαφ, σήμερα ήταν ο Γιάννου, εκτεθειμένη η ομάδα και χωρίς ισορροπία, σουτ αμαρκάριστου παίκτη, αργοπορία Λίνο να κλείσει σε σωστό χρόνο. Κάπου το πράγμα έχει κουράσει.

Η αλήθεια είναι πως σήμερα, ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ πιο δυνατά, έκανε δύο φάσεις και εκεί που προσπαθούσε να πνίξει τον αντίπαλο, δέχτηκε το γκολ.

Επίσης, είναι γεγονός πως ο ΠΑΣ ήταν μία από τις χειρότερες ομάδες που πάτησαν το πόδι τους στη Τούμπα, ίσως επηρεάστηκε από την σημασία του αγώνα και το ότι έφυγε από την Τούμπα με διπλό είναι ένα θαύμα. Ακόμη και αυτός ο ΠΑΟΚ, δεν έπρεπε να χάσει.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, πόσο μάλλον σε μία αγωνιστική που ο Παναθηναϊκός κέρδισε παίζοντας με παίκτη λιγότερο, που Ατρόμητος και ΑΕΚ αυτοκτόνησαν, που η Τρίπολη δεν κέρδισε στην έδρα της παρότι προηγήθηκε δύο φορές. Αν κέρδισε, ο ΠΑΟΚ θα έμπαινε με πολύ καλές προϋποθέσεις στη τελική ευθεία της κανονικής περιόδου και με καλό πλασάρισμα στα πλέι οφς.

Πληρώνει την αφέλειά του, το στοιχείο που ξεκίνησα το κείμενό του. Και για να εξηγήσω τι εννοώ. Η μπάλα χάνεται στο κέντρο και δεν υπάρχει στο μυαλό κανενός να γίνει ένα φάουλ, να πέσει μια κλωτσιά, να δεχτεί κάποιος μια κάρτα. Όταν το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται, μάλλον αυτή η ομάδα έχει την αφέλεια στο DNA της. Κάτι που μπορεί να αλλάξει μόνο αν ενταχθούν σε αυτή στελέχη με χαρακτηριστικά που θα το αλλάξουν.

Τώρα θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τη χρονιά όπως έχει. Το πώς θα αλλάξει η εικόνα της Τούμπας και ταυτόχρονα πως θα διατηρηθεί το εκτός έδρας αήττητο, με το υπάρχον ρόστερ, είναι τα δύο μεγάλα ερωτηματικά που πρέπει να απαντήσει ο ΠΑΟΚ προς όφελός του στη διαδικασία των πλέι οφ.

Σίγουρα, το ότι θα έχει ενεργούς τους Γκαρσία, Μαλεζά, Φωτάκη, Έτο και Ίβιτς, είναι κάτι που σε κάνει να σκέφτεσαι πολύ πιο αισιόδοξα. Και επίσης ,πως ο ΠΑΟΚ στα παιχνίδια που καίνε, μάλλον έχει τον τρόπο και για αυτό πάντα πηγαίνει καλά στα πλέι οφ.

Όμως μέχρι να ξεκινήσουν αυτά, η ομάδα πετάει ευκαιρίες και μέχρι τότε, είναι άγνωστο το αν θα μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα