Η Εθνική, ευτυχώς, κρατά τη σημαία ψηλά

Μέσα στον κυκεώνα της (παρα)πληροφόρησης αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας και το μέλλον της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Εθνική ομάδα μας έκανε για άλλη μια φορά υπερήφανους.

Δύο γκολ μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών ήταν αρκετά για ν’ αφήσουμε στην άκρη – έστω για λίγο – την οικονομική κρίση που μαστίζει τα σπίτια μας και να αισθανθούμε την ευτυχία μέχρι τα… νύχια.

Οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος κατάφεραν να λυγίσουν μια ομάδα, η οποία βρίσκεται στην ένατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με

αξιοζήλευτο ρόστερ αρκετών εκατομμύριων ευρώ και να πάρουν την σημαντικότερη νίκη των τελευταίων μηνών.

Όπως το καλοκαίρι του 2004, έτσι και χθες, η Εθνική έδειξε ότι είναι «φτιαγμένη από μέταλλο», όπως είπε, άλλωστε, ο Άγγελος Χαριστέας στην πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών. «Στα δύσκολα τα καταφέρνουμε», έλεγε, από την πλευρά του, μετά το ματς, ο Κώστας Κατσουράνης, ενώ για «οικογένεια» έκαναν λόγο οι υπόλοιποι διεθνείς.

Τα παραπάνω αποτυπώνουν, παρά το γεγονός ότι συνήθως συμβαίνει το αντίθετο σε ό, τι αφορά στο εγχώριο πρωτάθλημα, στο μέγιστο βαθμό την οντότητα, τη διάθεση και το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια.

Δεν πειράζει που το πρώτο ημίχρονο πήγε στα… σκουπίδια. Δεν πειράζει που δεν υποχρεώσαμε από την αρχή τους Κροάτες σε ρόλο θεατή. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Εθνική κατάφερε να πάρει, τελικά, το πολυπόθητο αποτέλεσμα και έτσι θα ταξιδέψει, ως πρώτη της βαθμολογίας του έκτου ομίλου, στην Γεωργία, για να κυνηγήσει το βαθμό που θα μας δώσει το «εισιτήριο» για την τελική φάση.

Εκεί δεν θα είναι εύκολα και προφανώς αυτό το γνωρίζουν καλά τόσο οι ποδοσφαιριστές, όσο και ο Φερνάντο Σάντος. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, άλλωστε, οι διεθνείς δεν πανηγύρισαν, όπως ίσως θα άρμοζε στην περίσταση, τη νίκη επί της Κροατίας. Άπαντες είναι χαρούμενοι και υπερήφανοι για την κατάκτηση της «χρυσής» νίκης, ωστόσο πάτησαν «pause» στα πανηγύρια μέχρι να «σφραγίσουν» και μαθηματικά την πρόκριση.

Υ.Γ.: Γκολ ψυχής ήταν αυτά που πέτυχαν οι Γιώργος Σαμαράς και Φάνης Γκέκας. Μόνο έτσι μπορώ να τα χαρακτηρίσω. Το αριστερό σουτ του πρώτου είναι εξαιρετικό, ενώ η κίνηση του δεύτερου, πριν τη κεφαλιά, είναι όλα τα λεφτά…

Υ.Γ.1: Στα highlights της αναμέτρησης συγκαταλέγεται η φωτογραφία που τραβήχτηκε δευτερόλεπτα μετά το γκολ του επιθετικού της Άιντραχτ. Αγκαλιά με τον Κώστα Κατσουράνη. Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Η Εθνική είναι «οικογένεια», όπως είπαν άλλωστε και οι δυο τους.

Υ.Γ.2: Τα επεισόδια που αμαύρωσαν την εξαιρετική, κατά τα άλλα, εικόνα στις κερκίδες του Καραϊσκάκη ξεκίνησαν από τους Κροάτες και όχι από τους Έλληνες. Οι τελευταίοι «απάντησαν» στα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί της Κροατίας νωρίτερα, στον Πειραιά. Αυτά, όμως, προφανώς τα ξέχασαν οι Κροάτες δημοσιογράφοι στην ανταπόκριση που έδωσαν στους συναδέλφους τους.

Υ.Γ: 3: Σκόνδρας και Μαλεζάς; Δεν… μασάει τελικά ο Σάντος. Μπράβο του…

Υ.Γ.4: Νίκη με… μισό μηδέν και φύγαμε για EURO. Ας το βάλει και ο Τζόρβας…

Keywords
Τυχαία Θέματα