Η ερμηνεία της ΚΕΔ... ανοίγει την πόρτα στον Κάκο

Το θέμα αν μπορεί ο Κάκος να οριστεί ως διαιτητής στο ντέρμπι «αιωνίων» του ερχόμενου Σαββάτου, επειδή ήταν τέταρτος στο Παναθηναϊκός- ΑΕΚ το έχει λύσει από μόνη της η ΚΕΔ, αφού έχει δώσει ήδη, τις πρώτες 9 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, την ερμηνεία του άρθρου 38 του κανονισμού διαιτησίας.

Από την πρώτη στιγμή το Onsports,

σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΠΟ, ξεκαθάρισε ότι μόνο ως 4ος διαιτητής δεν θα μπορούσε να οριστεί ο Κάκος στο ντέρμπι του φαληρικού γηπέδου, αφού ήταν 4ος στο Παναθηναϊκός- ΑΕΚ (όπως αναφέρει και το άρθρο 38 για τη θέση του 4ου διαιτητή). Αντίθετα ως πρώτος διαιτητής μπορεί να επιλεγεί από την ΚΕΔ. Το αν τελικά «σφυρίξει» το Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός είναι άλλο θέμα και αφορά τον Κύρο Βασάρα που είναι ο υπεύθυνος ορισμών των αγώνων της Σούπερ Λίγκας.

Το φαινόμενο να είναι ένας διαιτητής 4ος και την επομένη να οριστεί ως πρώτος είναι κάτι συνηθισμένο την τρέχουσα σεζόν, αποδεικνύοντας την ερμηνεία που έχει δώσει η ΚΕΔ στο συγκεκριμένο άρθρο του κανονισμού (το έχει κάνει 10 φορές).

Μάλιστα το πιο τρανταχτό παράδειγμα αφορά ακόμα ένα ντέρμπι, το ΑΕΚ- Ολυμπιακός. Ο Πέτρος Κωνσταντινέας διηύθυνε το συγκεκριμένο ματς στο ΟΑΚΑ, όταν την προηγούμενη αγωνιστική ήταν τέταρτος διαιτητής στο Πανιώνιος- ΑΕΚ! Κάτι που θα ισχύσει και για τον Κάκο, αν τελικά επιλεγεί στο ντέρμπι «αιωνίων». Μάλιστα ο διεθνής Κερκυραίος ήταν ξανά πρωταγωνιστής σε κάτι αντίστοιχο, όταν την 8η αγωνιστική ορίστηκε διαιτητής στο ΑΕΚ- Άρης και την επομένη ήταν τέταρτος στο ντέρμπι Παναθηναϊκού- ΑΕΚ.

Το Onsports σας παρουσιάζει δέκα περιπτώσεις της τρέχουσας περιόδου όπου διαιτητές που είχαν οριστεί ως τέταρτοι την επομένη επιλέχτηκαν κανονικά ως πρώτοι και το αντίστροφο.

Γιάχος
1η αγ. Διαιτητής: Πανιώνιος- Εργοτέλης
2η αγ. 4ος διαιτητής: Εργοτέλης- ΠΑΟΚ

Ζαχαριάδης
2η αγ. 4ος διαιτητής: Παναιτωλικός- Πανιώνιος
3η αγ. Διαιτητής: Κέρκυρα- Παναιτωλικός

Κομίνης
4η αγ. 4ος διαιτητής: Παναιτωλικός- ΠΑΣ Γιάννινα
5η αγ. Διαιτητής: Ατρόμητος- Παναιτωλικός

Κωνσταντινέας
5η αγ. 4ος διαιτητής: Πανιώνιος- ΑΕΚ
6η αγ. Διαιτητής: ΑΕΚ- Ολυμπιακός

Ζαχαριάδης
5η αγ. 4ος διαιτητής: ΠΑΣ Γιάννινα- Κέρκυρα
6η αγ. Διαιτητής: ΠΑΣ Γιάννινα- Πανιώνιος

Παππάς
5η αγ. 4ος διαιτητής: Αρης- Ξάνθη
6η αγ. Διαιτητής: Ξάνθη- Παναθηναϊκός

Θάνος
6η αγ. Διαιτητής: Εργοτέλης- Αρης
7η αγ. 4ος διαιτητής: Παναθηναϊκός- Εργοτέλης

Σπάθας
6η αγ. 4ος διαιτητής: ΑΕΚ- Ολυμπιακός
7η αγ. Διαιτητής: Πανιώνιος- Ολυμπιακός

Κάκος
8η αγ. Διαιτητής: ΑΕΚ- Αρης
9η αγ. 4ος διαιτητής: Παναθηναϊκός- ΑΕΚ

Ζαχαριάδης
8η αγ. 4ος διαιτητής: Παναιτωλικός- Ξάνθη
9η αγ. Διαιτητής: Εργοτέλης- Παναιτωλικός

Keywords
Τυχαία Θέματα