Η δουλειά έγινε

Ήταν ένα τριήμερο μαθημάτων αυτό που πέρασε και η ομάδα συνεχίζει και στον τρίτο θεσμό που συμμετέχει από την αρχή της σεζόν. Το εμπόδιο της ΑΕΚ πέρασε και τώρα ο θεσμός ήρθε στα μέτρα μας. Λίγη σοβαρότητα και πάμε τελικό.

Αγωνιστικά, ήταν το χειρότερο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ που έχω δει. Απλά αυτή τη φορά όμως δεν την πατήσαμε όπως πέρυσι. Ήμασταν αυτοί που πετύχαμε τα γκολ

για να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Το πέναλτι δεν ήταν. Δε θα μπω στη διαδικασία να μαλώσω με ΑΕΚτσήδες θέλοντας να πείσω για κάτι που δεν πιστεύω πως αξίζει τον κόπο. Το γκολ του πέναλτι, δεν το πανηγύρισα, όπως θα ήθελα στο μοναδικό παιχνίδι φέτος που είχα την ευκαιρία, λόγω απεργίας να συμπεριφερθώ ως απλός οπαδός. Και το «δεν ήταν», το γράφω σκεπτόμενος την αντίδρασή μου, σε περίπτωση που το σφύριζαν εναντίον του ΠΑΟΚ.

Σε γενικές γραμμές, ο ΠΑΟΚ πέρασε γιατί οι παίκτες που θεωρητικά αποτελούσαν αδυναμία του πριν την έναρξη του αγώνα, ανταποκρίθηκαν άψογα.

Ο Σταφυλίδης στο αριστερό άκρο της άμυνας, ήταν το… τυρί για τον Κωστένογλου, ο οποίος έστειλε μονόπαντα την ΑΕΚ να παίζει από εκεί, ελπίζοντας πως θα μετρήσει η απειρία του μικρού απέναντι στον Μπέλεκ. Ο μικρός κράτησε εντυπωσιακά και η ΑΕΚ ήταν ακίνδυνη.

Ο δεύτερος της παρέας, ήταν ο Γλύκος, ο οποίος έπαιξε το πρώτο καυτό αγώνα της καριέρας του. Δε χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη απόκρουση, αλλά η σταθερότητά του έδωσε αρκετούς πόντους στον ίδιο και την ομάδα του. Καλές τοποθετήσεις, γρήγορες παρεμβάσεις στο κάθετο παιχνίδι της ΑΕΚ, όταν αυτό εμφανίστηκε και γενικά μία εικόνα που σιγά – σιγά δικαιώνει τον Μπόλονι που τον έβαλε.

Σίγουρα οι ΑΕΚτσήδες θα σταθούν στο πέναλτι και θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα το ότι έχασαν με 2-0 ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ είχε σε κακή μέρα όλους τους παίκτες του από τη μέση και μπροστά, πλην του Σαλπιγγίδη. Αλλά σε αυτή τη φάση, μέτρησε και η διάθεση της Τούμπας.

Όταν το κάρμα στη Τούμπα είναι καλό, ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει τη δουλειά του. Αυτό φάνηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εχθές.

Στις δύο μέρες απεργίας, έβγαλαν οι σύνδεσμοι ανακοίνωση σωστής συμπεριφοράς μέσα στο γήπεδο, πήγαν στη προπόνηση για να μιλήσουν όμορφα με τους παίκτες και άλλαξαν τη διάθεση ολόκληρου του μηχανισμού και η ομάδα μπήκε στο γήπεδο με σωστή νοοτροπία.

Το φάγωμα πήγε στην άκρη και η ομάδα προς τελικό. Είναι τόσο απλό το έργο.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που δεν πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο. Δηλαδή αυτός που πετάει μπουκάλι στον Γλύκο, θα πρέπει να τρώει σούτια δύο εβδομάδες, δεμένος, στην Αριστοτέλους με τον κόσμο να κάνει ουρά από το πρωί αλά ΙΚΑ και να περιμένει τη στιγμή που θα έχει τη χαρά να τον κοπανήσει.

Όπως και αυτόν που πετάει το πιστόλι, όπως και αυτόν που πετάει το πυροτέχνημα ενώ η ομάδα είναι 2-0 στο σκορ. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν μερικοί, πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι τσιφλίκι τους και πως υπάρχει ο κίνδυνος αν λειτουργούν έτσι, να φύγουν από το γήπεδο διά παντός.

Keywords
Τυχαία Θέματα