Η διαφορά του να είσαι «ομάδα»

Μπορούν αρκετοί να επικαλεστούν την τραγική εικόνα της Αρμάνι Μιλάνο για να βρουν μια δικαιολογία στο άνετο πέρασμα του Παναθηναϊκού από την "πρωτεύουσα της μόδας". Είναι γεγονός ότι η Αρμάνι ήταν τραγική. Μόνο που ο Παναθηναϊκός την έκανε ακόμα πιο... τραγική ξεγυμνώνοντας ουσιαστικά τις πολλές και χτυπητές της αδυναμίες.

Κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα "χημείας" και ισορροπίας που επηρεάζουν

βεβαίως άμεσα τη λειτουργία κάθε ομάδας στο παρκέ. Η Αρμάνι προχώρησε το καλοκαίρι σε σημαντικές κινήσεις κι απέκτησε αρκετούς και καλούς παίκτες. Ήμουν ανάμεσα σ' εκείνους που αμφισβητούσαν έντονα το πως θα "ταιριάξουν"- αγωνιστικά- μεταξύ τους. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα: Ουδέποτε αμφισβήτησα ότι ο Φώτσης είναι σπουδαίος παίκτης... Όμως αν περιμένεις από το Φώτση 20 πόντους και 15 ριμπάουντ σε κάθε ματς πολύ απλά ΔΕΝ θα τα έχεις.

Έπαιρνε και... έπαιρνε και ξανάπαιρνε το Μιλάνο αλλά υπήρχε απόλυτη "γύμνια" στη θέση του πόιντ γκαρντ. Η προσθήκη του Ντανίλο Γκαλινάρι (για όσο διήρκησε το λοκ άουτ) έμπλεξε ακόμα περισσότερο τους Ιταλούς. Από τα πρώτα ματς φαινόταν ότι δεν υπήρχε ρόλος για τον Μπουρούση και τον Φώτση- κυρίως- που έκαναν τα... τρόλεϊ ενώ ο Νίκολας "χοροπηδούσε σαν κατσίκι" προσπαθώντας να βρει χώρο για να εκτελέσει.

Λέγαμε όλοι ότι "αποκλείεται να παρουσιαστεί χειρότερη η Αρμάνι" συγκριτικά με την εικόνα που είχε στην κανονική περίοδο, ειδικά μετά την επική πρόκριση στο Βελιγράδι. Κι όμως... Κόντρα στον Παναθηναϊκό (απ)έδειξε ότι μπορεί να γίνει και χειρότερη! Μόνο που η συγκεντρωμένη άμυνα των "πράσινων" τους έκανε ακόμα χειρότερους τους Ιταλούς... Άκου 10 προσπάθειες ο Τζεντίλε!

Που θέλω να καταλήξω; Ότι στον αγώνα της Αρμάνι με τον Παναθηναϊκό, πέρα φυσικά από την ποιότητα των "πράσινων" και σε ατομικό επίπεδο, αποκαλύφθηκε περίτρανα η διαφορά του να είσαι ομάδα. Κι από τη στιγμή που οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν σοβαροί στην άμυνά τους από την αρχή, η διαφορά έγινε τεράστια. Η νίκη αυτή, δε, είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί "διπλή" με δεδομένο ότι οι "πράσινοι" καβάντζωσαν ήδη μια έδρα από την οποία πλέον οφείλουν να περάσουν η Φενέρμπαχτσε (που ήδη απέτυχε στο Καζάν) και η Ούνικς.

Keywords
Τυχαία Θέματα