Η Ρεάλ τον Ισπανικό "εμφύλιο"

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια του ισπανικού εμφυλίου στην πρεμιέρα του Top-16 της Euroleague, αφού επιστρέφει με τη νίκη 81-80 από την Ανδαλουσία και την έδρα της Ουνικάχα Μάλαγα.

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στη Μάλαγα η Ουνικάχα δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη απέναντι στη Ρεάλ (ήττα με 80-81), καθώς λογάριαζε χωρίς τον Νίκολα Μίροτιτς. Ο παίκτης της Βασίλισσας στην εκπνοή της αναμέτρησης σημείωσε το καλάθι της νίκης, χαρίζοντας τους δύο βαθμούς στην ομάδα του.

Ο σύλλογος

του Τσους Ματέο έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και όλα έδειχναν ότι θα καταφέρει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, όμως με τη λήξη του αγώνα "χτύπησε" ο Μίροτιτς και όλα τελείωσαν για τους Ανδαλουσιανούς.

Η Μάλαγα προσπάθησε να αξιοποιήσει την έδρα της και μπήκε δυνατά στην πρώτη περίοδο απέναντι στη Βασίλισσα, κλείνοντας το δεκάλεπτο με προβάδισμα πέντε πόντων (20-15). Έπειτα, το συγκρότημα του Τσους Ματέο θα συνεχίσει να ελέγχει την αναμέτρηση και θα βρει στο ημίχρονο με 39-37, ύστερα από καλάθι του Λούκα Ζόριτς.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες συνέχισαν να βρίσκονται κοντά στο σκορ, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 58-62 (προβάδισμα 4 πόντων για τη Ρεάλ). Όλα τα... λεφτά, πάντως ήταν τα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Ο Ζόριτς, ο οποίος σταμάτησε στους 32 πόντους έκανε το 80-79 για τους γηπεδούχους και όλα έδειχναν πώς η Μάλαγα θα πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη.

Ο Μίροτιτς, όμως πέτυχε το καλάθι της νίκης για την Ρεάλ και πήρε όλη τη δόξα από τον Λούκα Ζόριτς!

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 39-37, 58-62, 80-81.

Μπαερτσελόνα-Καντού 65-60
Η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε κόντρα στην Καντού, στην επιστροφή του Τζανλούκα Μπαζίλε στην Βαρκελώνη, όμως νίκησε με 65-60.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν μπορούσαν να βρουν... αντίδοτο κόντρα στους Ιταλούς, αλλά η ψυχραιμία τους στα τελευταία λεπτά τους έδωσε το θετικό αποτέλεσμα.

Η Καντού ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε να αιφνιδιάσει την Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα τριών πόντων (15-18). Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να ελέγξουν το ματς, όμως ο Τζανλούκα Μπαζίλε θα διατηρήσει σε ρόλο οδηγού τους Ιταλούς, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 28-30.

Έπειτα, το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ κατάφερε να ισορροπήσει, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 49-49. Στα τελευταία δέκα λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι από τους Ιταλούς και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα με 65-60.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 28-30, 49-49, 65-60.

Εφες-Γαλατάσαραϊ 68-62
Η Εφές πήρε το τουρκικό "εμφύλιο" με 68-62 απέναντι στην Γαλατάσαραϊ και σημείωσε την πρώτη της νίκη στο "Top-16" της Ευρωλίγκας.

Το συγκρότημα του Ουφούκ Σαρίτσα επέβαλε από τα πρώτα λεπτά τον ρυθμό του και έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα για τον Ε' Όμιλο, στον οποίο βρίσκεται και ο Ολυμπιακός.

Η Εφές μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και με διαδοχικά τρίποντα από τον Ντού

Keywords
Τυχαία Θέματα