Η διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο

Λες και βλέπαμε σε επανάληψη το πρώτο ματς στη Σιένα: Ο Ολυμπιακός πετούσε φλόγες στο παρκέ στο τελευταίο δεκάλεπτο και οι Ιταλοί τα... έχαναν! Η διαφορά που υπάρχει στην ενέργεια ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι τεράστια. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι οι Ιταλοί έχουν κι ένα... σεβαστό μέσο όρο ηλικίας και δεν είναι τόσο «φρέσκοι» όσο ο Ολυμπιακός.

Και στα δύο ματς, με εξαίρεση τον Μακ Κάλεμπ (παρότι προέρχεται από «φορτωμένο»

Ευρωμπάσκετ μοιάζει με «Σούπερμαν») οι υπόλοιποι παίκτες της Σιένα δείχνουν να «καταρρέουν» στην 4η περίοδο. Σα να είναι απρόθυμο το σώμα να... ακολουθήσει με αποτέλεσμα να «μπλέκεται» και το πνεύμα. Ο Ολυμπιακός υπερέχει σημαντικά σ' αυτό το κομμάτι και δείχνει ικανός αλλά και αποφασισμένος να υποχρεώσει τους παίκτες της Σιένα να... κρεμάσουν γλώσα! Να τους «σπάσει», να τους... αφηνιάσει.

Και πάνω που οι Ιταλοί «ζαλίζονται» ο Ολυμπιακός «χτυπάει». Ανεβάζει στροφές, βγάζει ενέργεια, τρέχει, διαθέτει τρομερές δυνάμεις (δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που έχει γίνει σ' αυτόν τον τομέα) με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η αυτοπεποίθηση. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το... πραγματικό σκορ είναι 2-0 για τον Ολυμπιακό, όμως ας αντιμετωπιστεί ρεαλιστικά η κατάσταση: Το σκορ είναι 1-1. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Ελλάδα έχοντας ουσιαστικά πετύχει τον πρώτο του στόχο: Έχει «κλέψει» το πλεονέκτημα έδρας από τους Ιταλούς και τώρα θέλει να αξιοποιήσει το ΣΕΦ στα δύο ματς, την Τετάρτη και την Παρασκευή για να πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ.

Διαχείριση χρειάζεται και τώρα... Θα πρέπει να εξακολουθήσει να «γυαλίζει το μάτι» των Πειραιωτών, θα πρέπει να λειτουργήσει ως κίνητρο κι όχι ως βάρος το πλεονέκτημα της έδρας. Η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια: Κάθε αγώνας εξετάζεται ξεχωριστά, η συγκέντρωση θα πρέπει να βρίσκεται στον απόλυτο βαθμό. Τα πρώτα δείγματα φανερώνουν ότι η Σιένα έχει... μεγάλο θέμα όταν της «βάλεις» πίεση κι ενέργεια στα τελευταία λεπτά, απόρροια- όπως προαναφέραμε- του πολύ έξυπνου rotation του Ντούσαν Ίβκοβιτς που πάντα έχει «φρέσκους» παίκτες (αν και χθες το πρόβλημα των φάουλ από Ντόρσεϊ και Χάινς στο πρώτο μέρος δημιούργησε ανισορροπία με την είσοδο του Λάζαρου Παπαδόπουλου στο παρκέ) οι οποίοι με τη φυσική κατάσταση που διαθέτουν μοιάζουν με... δεκαθλητές.

Η Σιένα έχει μεγάλο μέσο όρο ηλικίας αλλά δεν πρέπει να την υποτιμά κανείς. Η νίκη- έστω και με τον «αγχωτικό» τρόπο που ήρθε- της δίνει «αέρα». Είναι έμπειρη ομάδα, είναι σκληρή ομάδα που ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις. Αναμφισβήτητα έχουν αναγνωρίσει οι Ιταλοί ότι η φετινή σειρά με τον Ολυμπιακό είναι διαφορετική και πιό δύσκολη από την περσινή. Κι αυτό συμβαίνει επειδή ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικός από τον «soft» περσινό.

Όσο για τους οπαδούς της Σιένα; Εχω βρεθεί σ' αυτό το γήπεδο πάνω από δέκα φορές, ως ρεπόρτερ Παναθηναϊκού. Είναι η χειρότερη έδρα στην Ευρώπη. Είναι το γήπεδο με τους χειρότερους οπαδούς στην Ευρωλίγκα. Η συμπεριφορά τους είναι άθλια και ξεπερνά κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια. Δεν πρέπει
Keywords
Τυχαία Θέματα