Η... ακτινογραφία του ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Το Onsports λίγο πριν τη «μάχη» του ΟΑΚΑ σας παρουσιάζει τα έξι... κλειδιά που θα κρίνουν κατά πολύ το νικητή του ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Το σημαντικότερο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής της Superleague διεξάγεται στο ΟΑΚΑ όπου η ΑΕΚ

ως τυπικά γηπεδούχος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό με το νικητή να φτάνει ακόμα πιο κοντά στον στόχο του. Το Onsports σας παρουσιάζει τα σημεία - κλειδιά που θα κρίνουν την αναμέτρηση και θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της μίας από τις δύο πλευρές.

ΦΟΡΜΑ

ΑΕΚ: Σε πιο άσχημη κατάσταση αγωνιστικά δεν θα μπορούσε να βρεθεί η ΑΕΚ. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία της έξι παιχνίδια και αυτή ήρθε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Κατά τα άλλα, έχει μέτριες εμφανίσεις και τρεις ήττες στα τελευταία της έξι παιχνίδια και δύο ισοπαλίες απέναντι σε Εργοτέλη και ΟΦΗ, χωρίς να έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο. Βέβαια, στα ντέρμπι η φόρμα παίζει ίσως τον μικρότερο ρόλο, καθώς αυτό που μετράει είναι η θέληση και το πάθος που θα δείξει η κάθε ομάδα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει υποστεί δυο ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει στο πλαίσιο της Σούπερ Λίγκας, «μαρτυρά» από μόνο του ότι αν μη τι άλλο η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση... Πόσο μάλλον αν θυμηθούμε ότι έχει γνωρίσει όλη κι όλη άλλη... μια, στις προηγούμενες 19 αγωνιστικές του πρωταθλήματος! Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι η αλλοπρόσαλλη εικόνα που δείχνει το «τριφύλλι» στα ματς που προαναφέραμε. Μια ζέστη και μια κρύο, κατά το... λαϊκότερο, πράγμα που φανερώνει ότι -στατιστικά, τουλάχιστον- ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μέτρια κατάσταση.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΑΕΚ: Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ τους τελευταίους μήνες, δεν μπορούν παρά να επηρεάσουν την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της. Κάτι που παραδέχονται στις δημόσιες τοποθετήσεις τους και είναι πολύ λογικό. Έχοντας να δουν το... χρώμα του χρήματος αρκετούς μήνες η ψυχολογία τους είναι αρκετά πεσμένη, κάτι που φαίνεται και εντός των τεσσάρων γραμμών. Επίσης, τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα και το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έχει εξασφαλισμένη μία θέση στα play-offs κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο της, καθώς η πίεση ολοένα και αυξάνεται.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αναμφίβολα η ήττα από τον ΠΑΟΚ «ψαλίδισε» κάπως τα... φτερά των παικτών του Παναθηναϊκού, που είδαν την διαφορά τους από τον Ολυμπιακό να μειώνεται και τον αιώνιο αντίπαλο να τους προσπερνάει στον βαθμολογικό πίνακα. Γι' αυτό, όμως, ανέλαβε δράση ο Ζεσουάλδο Φερέιρα! Βλέποντας ότι χρειάζεται μια τόνωση ηθικού, ο 65χρονος προπονητής φρόντισε να «ντοπάρει» τους «πράσινους», ζητώντας τους να δείξουν τα... καρύδια τους και να πάρουν το ματς με την ΑΕΚ, αρχικά, καθώς κι εκείνο κόντρα στον Ολυμπιακό στη συνέχεια. Σημειώνουμε ότι, κρίνοντας πάντοτε από το πρόσφατο παρελθόν, ανάλογες κινήσεις του Φερέιρα έχουν αποδειχτεί ευεργετικές αφού έχουν πιάσει τόπο...

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα