Γκρέταρσον: «Όλα είναι στον αέρα»

15:23 4/6/2012 - Πηγή: OnSports

Στην άμεση ανάγκη εύρεσης χρημάτων για το άρθρο 44 ως τις 7/7 αναφέρθηκε ο Άρναρ Γκρέταρσον, ενώ τόνισε πως το να στηριχθεί η ΑΕΚ μόνο σε νεαρούς παίκτες δεν είναι καταστροφικό.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και αναφέρθηκε τόσο στο θέμα με το συμβόλαιό του, όσο και στις εξελίξεις στην ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

του Γκρέταρσον:

Για το αν οι τελευταίες εξελίξεις επηρεάζουν και τη δική του παρουσία στην ΑΕΚ: «Δεν ξέρω ακόμη τι θα γίνει. Όλα είναι στον αέρα, έχω συμβόλαιο μέχρι τέλος Ιουνίου, αλλά η ΑΕΚ έχει μεγάλο πρόβλημα. Δεν είναι το πρώτο της πρόβλημα ποιος θα είναι πρόεδρος, ποιος θα είναι προπονητής και ποιος τεχνικός διευθυντής. Είναι πρώτα τι θα γίνει με την ομάδα. Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε τα προβλήματα και μετά να δούμε τα υπόλοιπα. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα. Να σώσουμε την ομάδα.

Πρέπει να βρούμε πολλά λεφτά, μέχρι τις 7 Ιουλίου για το άρθρο 44 και ελπίζω και ξέρω ότι η διοίκηση και ο πρόεδρος προσπαθούν κάθε μέρα να βρουν τα λεφτά, ενώ κι εμείς ψάχνουμε να πουλήσουμε κάποιους παίκτες για τον ίδιο λόγο. Όλα τα άλλα, για παίκτες, προπονητή κλπ, θα τα βρούμε στη συνέχεια».

Για το αν η δουλειά του θα είναι πιο δύσκολη σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι: «Ασφαλώς. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι η ΑΕΚ μπορεί να πάει στην τέταρτη Εθνική. Σε καμία περίπτωση. Αλλά είναι μια πιθανότητα και αυτή! Ελπίζω να μην γίνει και να μείνουμε εδώ που είμαστε και αν δουλέψουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες με μικρούς παίκτες δεν έχω κανένα πρόβλημα στο να παραμείνω. Επειδή είμαι σίγουρος ότι ακόμη και με μικρούς, αν έχουμε πλάνο, θα έχουμε μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα σε δύο χρόνια».

Για το υλικό που υπάρχει στις Ακαδημίες: «Πιστεύω ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολύ ταλέντο. Το μόνο πρόβλημα στα προηγούμενα 10-20 χρόνια είναι ότι δεν βλέπαμε πολλούς μικρούς παίκτες να παίζουν στην Σούπερ Λίγκα. Κι αυτό δεν είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω ότι και λόγω της κρίσης αυτό θα αλλάξει. Και θα δούμε πιο πολλούς νέους παίκτες στις ομάδες, που θα κάνει καλύτερο και το πρωτάθλημα και την Εθνική ομάδα, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό θα είναι καλό, αλλά όχι άμεσα».

Για το αν έχει πρόβλημα να μείνει: «Από τότε που ήρθα, εδώ και περίπου δύο χρόνια, η ΑΕΚ ήταν μεγάλο σχολείο για μένα. Δεν είχα εμπειρία τεχνικού διευθυντή, αλλά πλέον μετά από περίπου δύο σεζόν, έχω αποκτήσει εμπειρία και παραστάσεις και αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα έκανα το ίδιο. Θα ερχόμουν πάλι, γιατί για μένα ήταν μεγάλη ευκαιρία να είμαι σε αυτό το πόστο σε μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και βλέπω μέλλον, ακόμη και με λίγα λεφτά. Πρέπει να βρούμε περίπου δέκα εκατομμύρια συν τους φόρους, αλλά ακόμη κι έτσι εγώ βλέπω μέλλον».

Για το αν αυτά τα δύο χρόνια μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό: «Βέβαια. Αν κοιτάξεις πίσω, πάντα μπορείς να πεις έπρεπε να κάνω αυτό κι όχι εκείνο. Είναι εύκολο να είσαι σοφός, μετά. Έχουμε κάνει λάθη ακόμη και σε αυτά τα δύο χρόνια που είμαι εγώ.

Όμως δεν μπορείς να πας πίσω. Πρέ

Keywords
Τυχαία Θέματα