Γκούντγιονσεν: «Χρωστάω πράγματα στον κόσμο της ΑΕΚ»

Την υπόσχεσή του ότι θα επιστρέψει πιο δυνατός στην αγωνιστική δράση, καθώς «χρωστάω πράγματα στον κόσμο της ΑΕΚ», έδωσε ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν.

O Ισλανδός επιθετικός της Ένωσης έσωσε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League, απαντώντας σε ερωτήσεις φιλάθλων.

-Ασχολείσαι με τη Φόρμουλα 1; Αν ναι, ποιόν οδηγό

υποστηρίζεις;
«Δεν παρακολουθώ μηχανοκίνητο αθλητισμό».

-Πως ένιωσες τη στιγμή του τραυματισμού σου; Κατάλαβες ότι κάτι «κακό» έχει συμβεί;
«Από τη στιγμή της σύγκρουσης με τον αντίπαλο τερματοφύλακα ο πόνος ήταν αφόρητος και μόλις πέρασε το πρώτο σοκ κατάλαβα ότι ο τραυματισμός μου ήταν πολύ σοβαρός, ίσως ο χειρότερος της καριέρας μου. Εκείνη τη στιγμή δεν μπόρεσα να ακούσω ούτε το χειροκρότημα του κόσμου, προσπαθούσα ακόμα να συνειδητοποιήσω τι μου συνέβη».

-Με βάση την εμπειρία που έχεις αποκτήσει από την μέχρι τώρα καριέρα σου, ποια ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη που σου επιφύλασσε το ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση μέχρι στιγμής ο επαγγελματισμός και η εμπειρία των ανθρώπων της ΑΕΚ. Βρίσκονται σε ανώτερο επίπεδο από ότι περίμενα και κάνουν ό, τι μπορούν για να αισθανόμαστε άνετα εμείς οι ποδοσφαιριστές».

-Αληθεύει ότι στην αρχή της καριέρας σου είχες έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Παναχαϊκής;
«Όχι, δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο».

-Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να αναλάβεις κάποιο πόστο στην ΑΕΚ όταν εγκαταλείψεις την ενεργό δράση;
«Η ιδέα του να σταματήσω το ποδόσφαιρο δεν έχει περάσει ακόμα από το μυαλό μου και έτσι δεν έχω σκεφτεί αν θα παραμείνω στο χώρο. Ωστόσο πιστεύω ότι αυτοί που θα μπορούσαν να αναλάβουν πόστο στην ΑΕΚ είναι παιδιά που αγωνίζονται πολλά χρόνια σε αυτήν και γνωρίζουν τα πάντα για τον σύλλογο».

-Έχεις βρει χρόνο για να δεις τις ομορφιές της Αθήνας; Αν ναι, τι είναι αυτό που σου άρεσε περισσότερο;
«Η χώρα σας είναι πραγματικά πανέμορφη και η Αθήνα τρομερά ενδιαφέρουσα πόλη, αλλά το πρώτο διάστημα προσπαθούσα να προσαρμοστώ αγωνιστικά και τον τελευταίο μήνα να επανακάμψω από τον τραυματισμό μου, συνεπώς δεν την έχω «ανακαλύψει» ακόμα».

-Έχεις μάθει για την ιστορία και το μέγεθος της ομάδας στην οποία αγωνίζεσαι;
«Το πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ μου το είχε εξηγήσει ο Άρναρ Γκρέταρσον, εγώ το συνειδητοποίησα από την πρώτη ημέρα μου στο αεροδρόμιο. Υπήρχαν εκατοντάδες φίλαθλοι ντυμένοι με τα κιτρινόμαυρα και η αγάπη τους για την ομάδα ήταν εντυπωσιακή. Πριν έρθω στην Ελλάδα γνώριζα φυσικά ότι είναι ένας σύλλογος που αγωνίζεται ανελλιπώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά έπρεπε να έρθω εδώ για να καταλάβω το πόσο «βαρύ» όνομα έχει».

-Θα παραμείνεις και του χρόνου στην ΑΕΚ;
«Το συμβόλαιό μου είναι διετές και έπαιξα πολύ λίγα παιχνίδια πριν τον τραυματισμό μου. Χρωστάω πράγματα στον κόσμο της ΑΕΚ και θα ήθελα να συνεχίσω, αν φυσικά το ίδιο επιθυμούν και οι άνθρωποί της».

-Ποια ομάδα υποστήριζες μικρός;
«H οικογένειά μου μετακόμισε στην Ολλανδία όταν ήμουν πολύ μικρός και έτσι δεν «δέθηκα

Keywords
Τυχαία Θέματα