Γιόρτασε 10 χρόνια στην Α1 η ΕΑΠ

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 10 συνεχόμενων χρόνων παρουσίας της ΕΑΠ στην Α1 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Παρουσία πλήθος κόσμου και με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο γήπεδο της ΕΑΠ, η εκδήλωση της ομάδας βόλεϊ για την παρουσία 10 συνεχόμενων ετών στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής.

Στην έναρξη της εκδήλωσης έγινε μια μικρή ανασκόπηση για

τα όσα έχει πετύχει η ΕΑΠ σε αυτά τα 10 χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε ειδικό βίντεο-αφιέρωμα με στιγμές από αγώνες της στο διάστημα της 10ετίας.

Ταρνατόρος: «Η ΕΑΠ έκανε το άλμα»

Μιλώντας για την πορεία της αχαϊκής ομάδας στην Α1, ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος είπε: «Η ΕΣΑΠ εδώ και μερικά χρόνια διαχειρίζεται το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής και υπήρξαν ομάδες που πέρασαν απαρατήρητες αλλά και ομάδες που σφράγισαν περιόδους και εποχές.

Σήμερα έχω την τιμή να είμαι στο βήμα μιας τέτοιας ομάδας που έχει αφήσει την σφραγίδα της, είναι από την περιφέρεια με όλες τις δυσκολίες που έχει αυτή η παράμετρος και εκπροσωπεί πολλά χρόνια το βόλεϊ στην Ελλάδα.
Η ΕΑΠ έκανε το άλμα, ξέφυγε από τις κλασικές ομάδες και σίγουρα της αξίζει εμάς τίτλος και είμαι βέβαιος ότι αν συνεχίσει έτσι, είναι ζήτημα χρόνου να πετύχει τον στόχο της».

Ρογδάκης: «Αναγνωρίζω τα λάθη μου»

Ο πρόεδρος της ΕΑΠ, Μανόλης Ρογδάκης, τόνισε: «Νομίζω ότι η πορεία της ΕΑΠ αντιστοιχεί στην πορεία του ελληνικού βόλεϊ το οποίο είχε υψηλό επίπεδο σε σχέση με σήμερα επειδή υπήρχε η συμμετοχή πρόσωπων που έδιναν αίγλη στο άθλημα. Σήμερα το ελληνικό βόλεϊ είναι κοντά σε βάραθρο, ιστορικές ομάδες κινδύνεψαν να μην μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής και είδα με χαρά την ΕΣΑΠ να τους δίνει την ευκαιρία να το πάρουν.

Εμείς κτίσαμε την ομάδα λιγότερο με τις υποδομές και περισσότερο στις επιλογές παικτών για την πρώτη ομάδα χωρίς όμως να διασφαλίσουμε το αύριο. Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει παρελθόν, πλέον οι δυνατότητες είναι περιορισμένες αφού η πολιτεία δεν μπορεί να προσφέρει και η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες της.

Ας ξεκινήσουμε από το μηδέν, διοργανώνοντας και σχεδιάζοντας ένα μέλλον με νέα παιδιά τα οποία θα πρέπει να τους δώσουμε μια νέα προοπτική.
Εγώ αναγνωρίζω τα λάθη που έκανα και την ματαιοδοξία που είχα, χτίζοντας ομάδες με οικονομική δύναμη, αυτή η προοπτική δεν υπάρχει πια και πάμε σε νέα δεδομένα και να είναι σίγουροι όλοι ότι πρώτοι θα ακολουθήσουμε αυτά τα βήματα».

Οι βραβεύσεις

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι προπονητές Άρης Αγγελόπουλος και Γιάννης Νικολάκης, ο τεχνικός της ΕΑΠ, Γιώργος Χριστόπουλος, οι Έλληνες αθλητές Γ. Μαντέκας, Μ. Γκιούρδας, Β. Κουρνέτας, Ν. Ρουμελιώτης, οι παλιοί παίκτες της ομάδας, Μ. Λαμπρόπουλος, Δ. Κόζης και Γ. Μαυρομάτης, αλλά και ξένοι αθλητές που φόρεσαν τη φανέλα της όπως οι Μ. Γιούρισιτς, Α. Ζέκοφ, Μ. Γιορντάνοφ και Μ. Τζίλσον.

Keywords
Τυχαία Θέματα