Για τον Παπίς Σισέ

00:02 4/5/2012 - Πηγή: OnSports

Όσοι το έχουν ήδη δει, μπορούν να το δουν για μια ακόμα φορά. Όσοι από εσάς δεν το έχουν δει, ευκαιρία να νιώσουν κι αυτοί το σοκ που ένιωσε όποιος το είδε. Το 2ο γκολ του Παπίς Σισέ κόντρα στην Τσέλσι.

{youtube}XkVsVDcZ1hg{/youtube}

Παρότι ο Κράουτς έχει βάλει ένα εκπληκτικό γκολ απέναντι στην Σίτι, παρότι ο Σουάρες σκόραρε από το κέντρο κόντρα στη Νόριτς, το εκπληκτικό χτύπημα του

Παπίς Σισέ είναι ήδη το φαβορί για το γκολ της χρονιάς στην Αγγλία. Και πως να μην είναι, αφού τέτοιο σουτ, τέτοια πορεία μπάλας πολύ απλά “δεν υπάρχει”. Είναι “το φάουλ του Ρομπέρτο Κάρλος, αλλά από αριστερά και πολύ πιο πλάι, με το δεξί, με την μπάλα να πηγαίνει πιο ψηλά και να κατεβαίνει, τη γωνία του φάλτσου να είναι ακόμα πιο μεγάλη, την καμπύλη ακόμα πιο απίστευτη. Α, και δεν είναι φάουλ, αλλά σουτ στην κίνηση, λίγο πριν η μπάλα σκάσει στο χορτάρι.”

Όχι οτι ο Σισέ χρειαζόταν ένα τέτοιο, πραγματικά σπάνιο γκολ για να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Σίγουρα, αυτή η καμπύλη τον έκανε ήδη κομμάτι της ποδοσφαιρικής ιστορίας, αλλά ο Σενεγαλέζος έχει πάρει εδώ και καιρό αιχμάλωτη όλη την Πρέμιερ Λιγκ με τα κατορθώματά του, που έχουν ξεπεράσει ακόμα κι αυτά του συμπαίκτη του, του Ντεμπά Μπα.

Πριν τον Σισέ

Όταν η σεζόν ξεκίνησε, ο Μπα ήταν αυτός που είχε τρελάνει τον κόσμο, το σημείο αναφοράς της εκπληκτικής φέτος Νιουκάστλ.

Στα πρώτο μισό της σεζόν, ο Μπα πέτυχε φέτος 15 γκολ σε 19 παιχνίδια, οδηγώντας την Νιουκάστλ με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του και την απίστευτη ευστοχία του. Δεν ήταν μόνο ο αριθμός των γκολ, αλλά η ευκολία με την οποία σκόραρε. Κάποια στιγμή είχε φτάσει να σκοράρει με το εκπληκτικό 33%, να βρίσκει δηλαδή δίχτυα στο 1/3 των σουτ που δοκιμάζει.

Εκεί ήρθε το Κόπα Άφρικα να διακόψει την πορεία και την ρέντα του Μπα. Ο Σενεγαλέζος σκόραρε στο πρώτο παιχνίδι μετά την επιστροφή του κι έκτοτε δεν ξαναβρήκε δίχτυα για δώδεκα παιχνίδια. Το λογικό θα ήταν αυτή η κάθετη πτώση να παρασύρει μαζί της και την ομάδα του και το φετινό όνειρο που ζει η Νιουκάστλ να βρει πρόωρο τέλος.

Enter, Παπίς Σισέ

O 26χρονος συμπατριώτης του Μπα ήρθε τον Γενάρη από την Μπουντεσλίγκα και τη Φράιμπουργκ, για δέκα εκατομμύρια λίρες. Ο Σισέ στην ουσία εξαργύρωσε την περσινή του σεζόν, όταν είχε πετύχει 22 γκολ σε 32 αγώνες κι ήταν δεύτερος σκόρερ, πίσω από τον Γκόμες που είχε 28. Στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν είχε εννέα γκολ σε 17 ματς με την Φράιμπουργκ και η Νιουκάστλ αποφάσισε να αποκτήσει και δεύτερο Σενεγαλέζο και να κάνει τον Σισέ δίδυμο με τον Μπα.

Αυτό που κοιτάνε οι ομάδες σ’αυτού του τύπου τους επιθετικούς είναι το ποσοστό της αποτελεσματικότητας του στράικερ, όχι μόνο το σύνολο των γκολ του. Κι ο Σισέ όχι μόνο είχε 22 γκολ στην περσινή σεζόν του στη Γερμανία, αλλά τα είχε πετύχει με το υψηλό 24% των προσπαθειών του, σκόραρε δηλαδή σχεδόν ανά τέσσερα σουτ. Για να έχετε μια τάξη μεγέθους στο μυαλό σας, ο killer Γκόμες σκοράρει στο 29% των προσπαθειών του και στις δύο τελευταίες σεζόν στη Γερμανία,

Keywords
Τυχαία Θέματα