Για μία θέση στο Super Bowl

Την Κυριακή (ξημερώματα Δευτέρας, 01:30), οι Σαν Φρανσίσκο 49ερς υποδέχονται τους Νιου Γιορκ Τζάιντς στον τελικό του NFC.

Φυσικά, ο νικητής της λίγκας θα προκριθεί στο φετινό Super Bowl και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του έτερου ημιτελικού μεταξύ των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς και των Μπάλτιμορ Ρέιβενς που θα ξεκινήσει λίγες ώρες νωρίτερα (22:00 το βράδυ της Κυριακής 22/01). Οι δύο ομάδες έχουν πλούσια προϊστορία, αλλά για την ώρα προέχει η θέση στο φετινό Super Bowl.

Στο Candlestick Park οι δύο

σύλλογοι θα συγκρουστούν για έβδομη φορά σε επίπεδο post-season. Οι μεν απέκλεισαν τους Νιου Ορλίνς Σέιντς στα προημιτελικά (Divisional Round) και οι δε «γίγαντες» τους κατόχους του Super Bowl, Γκριν Μπέι Πάκερς. Το κοινό χαρακτηριστικό των δύο προκρίσεων είναι πως σημειώθηκαν σε βάρος ομάδων που στηρίζονται στην επιθετική τους δύναμη.

Από την μία, οι 49ερς, οι οποίοι έχουν το πλεονέκτημα έδρας, προήλθαν από σεζόν 6-10 και έφτασαν σε μία φετινή του 13-3. Στα προημιτελικά χρειάστηκαν ένα «μυθικό» touchdown του Vernon Davis, αλλά κατά την διάρκεια της regular season επέδειξαν στοιχεία μεγάλης ομάδας, οπότε θα πρέπει να θεωρηθούν φαβορί.

Δεν συμβαίνει όμως αυτό ακριβώς για την ομάδα του Jim Harbaugh, αφού η ψυχολογία των Τζάιντς είναι στα ύψη από την στιγμή που απέκλεισαν το απόλυτο φαβορί των φετινών play off, Πάκερς. Ακόμα οι Νεοϋορκέζοι δεν έχουν χάσει σε τελικό NFC (4-0) στην ιστορία τους.

Στην μάχη των quarterbacks, o Eli Manning έχασε μία προπόνηση (της Τετάρτης) λόγω πόνων στο στομάχι. Ωστόσο η συμμετοχή του στο παιχνίδι είναι σίγουρη. Από την άλλη, η πρώην πρώτη επιλογή ντραφτ, Alex Smith, ζει τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του και θα αντιμετωπίσει για δεύτερο συνεχόμενο ματς πρώην MVP Super Bowl.

Keywords
Τυχαία Θέματα