Φταίει και ο Πανόπουλος!

18:14 5/6/2012 - Πηγή: OnSports

O Χρήστος Πανόπουλος ήταν ο εμπνευστής και ο άνθρωπος που κίνησε τα νήματα για τη σύσταση της Super League και τη δημιουργία ενός συνεταιρισμού που θα έβαζε οριστικά και αμετάκλητα, ένα τέλος στην... εποχή της ΕΠΑΕ.

Θυμάμαι με πόσο πάθος μιλούσε για τη νέα εποχή, αυτή που θα... σάρωνε όλα τα στραβά και θα έβαζε -επιτέλους- στο ίδιο τραπέζι το «πράσινο με το

κόκκινο», όπως χαρακτηριστικά έλεγε...

Θυμάμαι, όμως και την επιφυλακτικότητά του, όταν ευθέως τον είχα ρωτήσει, τότε, αν πίστευε ότι θα άλλαζε πραγματικά η εικόνα και το... φάγωμα για το ποιος εκ των ισχυρών του ελληνικού ποδοσφαίρου θα επιβιώνει εις βάρος του άλλου...

Τελικά, αποδεικνύεται ότι είχε απόλυτο δίκιο σε όλα... Γιατί και οικονομικά το εγχείρημα πέτυχε, γεμίζοντας τα ταμεία των ομάδων της Super League, λόγω ΟΠΑΠ αρχικά και κεντρικής διαχείρισης στη συνέχεια και... ουσιαστικά δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στη νοοτροπία των παραγόντων και της διοίκησης της Λίγκας από την εποχή της ΕΠΑΕ.

Το σκάνδαλο που βρίσκεται στην... κατσαρόλα, για την αλλοίωση των όρων της αδειοδότησης των ΠΑΕ και της μη επιβολής κυρώσεων (απαγόρευση μεταγραφών και ανανεώσεων) μοιάζει με πταίσμα μπροστά σε όσα κατά καιρούς έχουν ειπωθεί στα διοικητικά συμβούλια της διοργανώτριας αρχής.

Πραγματικά θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον αν η Super League αποφάσιζε να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα πρακτικά και τους διαλόγους με τις απίθανες ατάκες που έχουν ακουστεί γύρω από την έννοια της αδειοδότησης.

Οχι ένα, αλλά πολλά βιβλία θα μπορούσαν να γραφτούν και να γίνουν ανάρπαστα...

Γι' αυτό και ο Πανόπουλος, έστω και ως Skoda Ξάνθη, προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση με την οποία κάνει... ρόμπα τη Super League, άρα και τη δική του εταιρία - μέλος του Συνεταιρισμού.

Και έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης, για όσα τελικά ΔΕΝ συνέβησαν στην Οδό Αστροναυτών, σε σχέση με όσα είχαν συμπεριληφθεί στα... χαρτιά της σύστασης της Super League.

Γιατί δεν την στήριξε με την παρουσία και συμμετοχή του, παρά σε ελάχιστα διοικητικά συμβούλια. Ξενερωμένος και εκείνος από το... στραβό δρόμο που είχε πάρει το δημιούργημά του.

Και πλέον γνωρίζει ότι είναι αργά για να το επαναφέρει στο σωστό. Γι' αυτό και ευθέως το λέει προς τους συνομιλητές του: «Για ποιες αδειοδοτήσεις μιλάμε τώρα και κουραφέξαλα, εδώ μαντήλι να κλάψουμε δεν έχουμε. Απαλλάξτε μας από οποιαδήποτε υποχρέωση και προϋπόθεση, για οποιαδήποτε αδειοδότηση».

Μεγάλες αλήθειες...

Keywords
Τυχαία Θέματα