«Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη το 2002»

18:13 5/6/2012 - Πηγή: AEK365

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον πρωταθληματικό τίτλο της ΑΕΚ του 2002. Δέκα χρόνια μετά, η ΑΕΚ βολοδέρνει στην Α2, με το μέλλον της να προδιαγράφεται ακόμη πιο ζοφερό. Για την "ιστορική" ανατροπή από 0-2 σε 3-2 μίλησαν σήμερα στην "ΩΡΑ των σπορ", ο Λευτέρης Σούμποτιτς, τότε τεχνικός του Ολυμπιακού, και ο Δημήτρης Παπανικολάου, τότε αθλητής του Ολυμπιακού.

Αμφότεροι

παραδέχονται την ανωτερότητα της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα, η οποία είχε καταλάβει την πρώτη θέση και στην κανονική περίοδο.

Τι δήλωσε ο Σούμποτιτς: "Το είχα πει και θα το ξαναπώ. Η ΑΕΚ δίκαια είχε πάρει τον τίτλο. Εκείνη τη χρονιά ήταν η καλύτερη ομάδα σε όλο το Πρωτάθλημα. Κατά τη γνώμη μου είχε παίξει το καλύτερο μπάσκετ. Εμείς είχαμε την ευκαιρία με το 2-0 να πάρουμε τον τίτλο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θυμάμαι που χωρίς τους τρεις τιμωρημένους παίκτες στο πρώτο ματς, στο ΟΑΚΑ, αιφνιδιάσαμε την ΑΕΚ. Κανένας δεν το περίμενε τότε. Θυμάμαι τον συγχωρεμένο τον Φορντ, που έκανε προσπάθεια για να παίξει στον τέταρτο τελικό αλλά δεν μπορούσε. Σας είπα όμως. Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα. Και με την ευκαιρία εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η ΑΕΚ να λύσει τα προβλήματά της και να επιστρέψει γρήγορα στην Α1 και να πρωταγωνιστήσει".

Ο Σούμποτιτς μίλησε για το (μη) ενδεχόμενο να εργαστεί ξανά στην Ελλάδα: "Αν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψω, θα γυρνούσα στην Ελλάδα με τα πόδια! Δεν σας κρύβω, ότι σκέφτομαι με το που νιώσω ότι ήλθε η ώρα για να πάρω σύνταξη να επιστρέψω στην Ελλάδα για να μείνω μόνιμα".

Τι δήλωσε ο Παπανικολάου: "Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα του Πρωταθλήματος εκείνη την περίοδο και άξια πήρε τον τίτλο. Είναι γεγονός, ότι καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε την απραξία της ΑΕΚ, η οποία περίμενε το τέλος των ημιτελικών Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν έλεγαν να τελειώσουν εξαιτίας της καθυστέρησης για το επεισόδιο στη Συγγρού και προηγηθήκαμε 2-0 νίκες. Η εξέλιξη της σειράς των τελικών αποτέλεσε, όμως, ένα σοκ για μένα! Σε κάθε περίπτωση, ναι μεν ο Ολυμπιακός είχε απουσίες, αλλά η ΑΕΚ ήταν καλύτερη. Έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ όλη τη χρονιά. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση γι’ αυτό. Θυμάμαι τα πάντα από τον πέμπτο τελικό του ΟΑΚΑ, όπου έγινε και ρεκόρ προσέλευσης κόσμου».

Ο "Παπ" μίλησε και για την σύγχρονη ΑΕΚ: "Ξέρω ότι θα πω κάτι τετριμμένο, αλλά είναι η πραγματικότητα. Η θέση της ΑΕΚ είναι στην Α1. Επειδή όμως πολλοί ενδεχομένως νόμιζαν, ότι η Α2 θα είναι εύκολη υπόθεση, έχω να πω το εξής: Τη νέα χρονιά, και εύχομαι η ΑΕΚ να βρίσκεται τουλάχιστον στην Α2 -αν όχι με κάποιο θαύμα στην Α1- οι διοικούντες την ομάδα θα έχουν την γνώση. Θα έχουν την εμπειρία. Όπως σας έχω ξαναπεί, αν υπάρξει καλύτερη οργάνωση, καλύτερη στελέχωση εκτός παρκέ, η ΑΕΚ θα πετύχει την άνοδο".

Keywords
Τυχαία Θέματα