Φουρλάνος: «Μπορούμε να προκριθούμε στον τελικό»

Αισιόδοξος πως η Εθνική Νέων μπορεί να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό του Euro Νέων, σε βάρος της Αγγλίας εμφανίστηκε ο Σπύρος Φουρλάνος.

Ο διεθνής αμυντικός μέσος μίλησε στην εφημερίδα «Η Πράσινη» και εξέφρασε την πεποίθησή του πως αν η Εθνική παρουσιαστεί συγκεντρωμένη και όπως στον αγώνα με την Πορτογαλία, τότε δεν θα έχει… πρόβλημα κόντρα στους Βρετανούς.

«Μακάρι να σκοράρω αύριο (σ.σ. σήμερα) και να πετύχω ακόμη ένα γκολ στον τελικό! Οι προσδοκίες

της ομάδας δεν σταματάνε εδώ. Διαθέτουμε πολύ καλό σύνολο και πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Θεωρώ ότι μπορούμε να προκριθούμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος», ήταν τα πρώτα λόγια του Σπύρου Φουρλάνου και συνέχισε:

Αντικρίζετε καθημερινά τον αντίπαλο. Στο ξενοδοχείο, στο πρωινό, στο προπονητικό κέντρο. Έχει… απομυθοποιηθεί στα μάτια σας;

«Είναι απόμακροι. Κουβέντα δεν αλλάξαμε όλο αυτό το διάστημα. Τους βλέπουμε καθημερινά. Δεν έχουμε την ίδια άποψη που είχαμε όταν τους πρωτοείδαμε. Τους σεβόμαστε, ναι, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Είναι δυνατοί, καλά οργανωμένοι, όχι όμως και ανίκητοι. Αν παρουσιαστούμε όπως στο παιχνίδι με την Πορτογαλία δεν θα αντιμετωπίσουμε το παραμικρό πρόβλημα».

Ποια θα είναι η στρατηγική μας;

«Θα προσπαθήσουμε να έχουμε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα. Να κυκλοφορήσουμε σωστά την μπάλα και να τη διατηρήσουμε στην κατοχή μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να αποφύγουμε τα αβίαστα λάθη».

Αργά ή γρήγορα – ευχόμαστε αργά – θα επιστρέψετε στην Ελλάδα. Περιμένεις μια διαφορετική αντιμετώπιση από τον προπονητή;

«Θέλω να πιστεύω πως κάποια πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο, όχι αποκλειστικά για εμένα αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά στην ομάδα. Αποδείξαμε την αξία μας και αξίζουμε μια διαφορετική, καλύτερη αντιμετώπιση. Εύχομαι να αλλάξουν κάποια πράγματα προς όφελος των νεαρών διεθνών».

Keywords
Τυχαία Θέματα