Έξαρχος: «Ταιριάζει στους Έλληνες το μπάσκετ»

Το μπάσκετ, ως άθλημα, ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης, Νίκο Έξαρχο.

Ο ισχυρός άνδρας του ΣΠΑΚΕ μίλησε στο Sentra FM 103.3 για το ρόλο του συνδέσμου, την ικανοποίησή του να βλέπει ανθρώπους 75 ετών να μπαίνουν στο γήπεδο και να αγωνίζονται, αλλά και το νέο αθλητικό νόμο. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για το στόχο του ΣΠΑΚΕ: «Θέλουμε να αποδείξουμε πως διαχρονικά το μπάσκετ είχε αξία. Ότι ταιριάζει στους

Έλληνες και έχει μεγάλους παίκτες και μεγάλες διακρίσεις».

Για το δικό του ρόλο: «Αυτό που προσπαθώ να περάσω στο σύλλογο δεν αφορά τους καλούς αθλητές μόνο, αλλά όλο το μπάσκετ. Αφορά στην οικογένεια του αθλήματος. Αν δεις το μητρώο μας, ποιοι είμαστε και πώς μπορεί να βοηθήσει ο καθένας με την επαγγελματική δραστηριότητά του υπάρχει μια μασονία σε εισαγωγικά, η οποία μπορεί να έχει αυτάρκεια σε κοινωνικό έργο».
Για τα τουρνουά παλαιμάχων αθλητών: «Όταν βλέπεις να παίζουν παλαίμαχοι αθλητές 75 ετών είναι τεράστια η χαρά. Δεν παίζει ρόλο ποιος θα κερδίσει, αρκεί που μπαίνουν μέσα στο γήπεδο».

Για τον νέο αθλητικό νόμο: «Έχω εξηγήσει στου υπουργούς πως οι εθνικές ομοσπονδίες ψηφίζουν την παγκόσμια. Πρέπει να υπάρχει κοινή γραμμή κι όταν ο ένας θέλει να σώσει τον άλλον παρεμβαίνει. Πρέπει να υπάρχει οριογραμμή ανάμεσα στην κάθε ομοσπονδία και στο κράτος. Πρέπει ο κάθε Πιλάβιος και ο κάθε Γκαγκάτσης να καταλάβουν πως δεν πρέπει να περνούν αυτή τη γραμμή. Είναι σαν να μας λένε πως «αν θέλετε να είστε στο πρωτάθλημα το ευρωπαϊκό, το παγκόσμιο θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα