Επιτυχία για τους σχολικούς αγώνες ξιφασκίας και στην Περιφέρεια

Σημαντική επιτυχία γνώρισαν οι σχολικοί αγώνες ξιφασκίας για μαθητές (αθλητές/τριες) των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού που έγιναν στην Περιφέρεια, ταυτόχρονα με την αντίστοιχη «πειραματική» διοργάνωση στην Αθήνα.

Μέσα από το εγχείρημα αυτό αποδείχτηκε ότι υπάρχει το κατάλληλο έδαφος που θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την πρωτοβουλία της ΕΟΞ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας,

ώστε να ενταχθεί η ξιφασκία σε ένα πρόγραμμα Πανελλήνιων σχολικών Πρωταθλημάτων το οποίο σχεδιάζεται αρμοδίως για το άμεσο μέλλον.

Ειδικότερα:

• Στην περιφέρεια της Κρήτης οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στο κλ. γυμναστήριο Πατελών, με οργανωτική φροντίδα από τη Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου. Συνολικά εκπροσωπήθηκαν 18 Δημοτικά Σχολεία από το Ηράκλειο, Μεσσαρά και Χανιά, (με συμμετοχές στο ξίφος ασκήσεως και το ξιφος μονομαχίας), όπου έγιναν πολύ ωραίοι αγώνες, βραβεύτηκαν οι α΄ 8άδες και απονεμήθηκαν διπλώματα σε όλα τα παιδιά.

• Στη Δυτ. Μακεδονία οι αγώνες έγιναν στη Φλώρινα με οικοδεσπότη τον τοπικό σύλλογο του ΟΞΙΦ. Και εδώ είχαμε πολύ ενθαρρυντική ανταπόκριση στην όλη προσπάθεια (πάνω από 30 αθλητές/τριες 10-12 χρόνων), με έντονο, πρωτίστως, το αίσθημα ικανοποίησης για τη συμμετοχή και όχι τη διάκριση, όπως άλλωστε ήταν και το ζητούμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα