Επιμένουν οι Κόσμος για MLS

Η ιστορική ομάδα της Νέας Υόρκης, οι Κόσμος, στους οποίους έκλεισε την καριέρα του ο Πελέ, προσπαθεί ακόμα να αποτελέσει ομάδα της MLS.

Το 1985, οι Κόσμος έπαψαν να λειτουργούν, αλλά το 2010 αρκετοί επιχειρηματίες της πόλης αποφάσισαν να «ξεθάψουν» τον σύλλογο. Από τότε, προσπαθούν συνεχώς να πείσουν την ποδοσφαιρική λίγκα της Βόρειας Αμερικής να ενταχθεί ο σύλλογος στο πρωτάθλημα, αλλά βρίσκουν συνεχώς εμπόδια.

Μάλιστα, υπάρχει η στήριξη του ίδιου του Πελέ, ο οποίος με την μεταγραφή

του σε αυτή τη ομάδα το 1975 ανέβασε επίπεδο ολόκληρο το άθλημα στην χώρα. Φυσικά, στο μεσοδιάστημα ακολούθησε μεγάλη πτώση στην δημοτικότητα του ποδοσφαίρου στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά με την ίδρυση του MLS, ο «βασιλιάς των σπορ» ανεβαίνει αργά και σταθερά στην τεράστια αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Από την στιγμή που οι Κόσμος επιμένουν για την εισαγωγή του στο MLS, τότε δεν πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση επαναφοράς τους σε κορυφαίο επίπεδο. Σίγουρα, το «όνομα» θα προσδώσει αρκετό κύρος στην ανερχόμενη λίγκα, η οποία έχει ήδη τους Ρεντ Μπουλς με έδρα στην Νέα Υόρκη.

Πάντως, το ποδοσφαιρικό τμήμα των Κόσμος λειτουργεί, έστω και σε επίπεδο αναπληρωματικών πρωταθλημάτων της Βόρειας Αμερικής. Ο στόχος, ωστόσο, είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Keywords
Τυχαία Θέματα