Στήριξη σε Λεβάιν

Αν και η Σκοτία αποκλείστηκε από την τελική φάση του EURO 2012, η αρμόδια ποδοσφαιρική ομοσπονδία στηρίζει τον προπονητή της, Κρεγκ Λεβάιν.

Ο πρώην προπονητής των Νταντί Γιουνάιτεντ, Ρέιθ Ρόβερς, Λέστερ, Χαρτς και Κόντεμπιθ, άλλωστε, υπέγραψε συμβόλαιο 4.5 ετών τον Δεκέμβριο του 2009. Μπορεί, δηλαδή, οι Σκοτσέζοι να μην τα κατάφεραν στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά ο βασικός στόχος, από την αρχή, ήταν η πρόκριση στο βραζιλιάνικο Μουντιάλ του 2014.

Προς αυτή την κατεύθυνση,

άλλωστε, ανανέωσε το ρόστερ της εθνικής ο Λεβάιν και χαμήλωσε αρκετά τον μέσο όρο ηλικίας. Έτσι, ο 46χρονος κόουτς απέσπασε την έγκριση της ομοσπονδίας και θα συνεχίσει την προσπάθεια του στην 52η εθνική της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η τελευταία πρόκριση της Σκοτίας σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης καταγράφηκε το 1998 στο παγκόσμιο κύπελλο της Γαλλίας. Άρα, το 2014 θα συμπληρωθούν 16 χρόνια απουσίας της βρετανικής εθνικής και θα ισοφαριστεί το αντίστοιχο διάστημα αποτυχιών από το 1958 μέχρι το 1974, μόνο που τότε δεν είχε… αναγνωριστεί ακόμα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από την Σκοτία.

Keywords
Τυχαία Θέματα