Έπιασε… ρετιρέ ο Πανηλειακός!

21:32 9/5/2012 - Πηγή: OnSports

Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε τη λευκή ισοπαλία του Απόλλωνα Σμύρνης με τη Γλυφάδα ο Πανηλειακός, ο οποίος επικρατώντας δύσκολα της Ζακύνθου (2-1) στον Πύργο, έπιασε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο ρετιρέ της βαθμολογίας, μένοντας παράλληλα… ολοζώντανος στο «κυνήγι» της απευθείας ανόδου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πριν καλά καλά δημιουργήσουν υποψίες για την ανωτερότητά τους, τη μετουσίωσαν σε γκολ από τα αποδυτήρια, καθώς μόλις στο 3΄ ο Λώττας έστελνε την μπάλα στα δίχτυα από

τα έντεκα βήματα, έπειτα από πέναλτι που κέρδισε ο Τομαράς σε ανατροπή του Στρατομήτρου.

Εφτά λεπτά μάλιστα αργότερα, ο Χαρτσιάς αποσόβησε τη δεύτερη παραβίαση της εστίας της Ζακύνθου διώχνοντας πάνω στη γραμμή το πλασέ του Κάλφα, πριν ο Λώττας στο 40΄ σπαταλήσει ανεπανάληπτη ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα στα… περιστέρια, μόνος απέναντι από τον Γεωργίου.

Ό,τι δεν κατάφερε όμως ο Σωρηρόπουλος ο οποίος μιμήθηκε τους συμπαίκτες του στο 54΄, το πέτυχε ο Ταφαρλής, με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, όταν «έγραφε» το 2-0, έπειτα από ωραίο γύρισμα του Λώττα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι επαναπαύτηκαν στο προβάδισμα δύο τερμάτων, με αποτέλεσμα οι Επτανήσιοι οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει τόσο στο 30΄ (το δυνατό σουτ του Κυπαρίσση έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Λόλας) όσο και στο 57΄ (ο Λόλας είπε και πάλι όχι σε κεφαλιά του Γεωργίου), να μειώσουν με τον Φιλάι, έντεκα λεπτά πριν εκπνεύσει η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης.

Από τη στιγμή που τα «καρδιοχτύπια» όμως δεν μετατράπηκαν σε… έμφραγμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κυπαρίσσης προ κενής εστίας δεν βρήκε την μπάλα (με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για πέναλτι στη συγκεκριμένη φάση), ο Πανηλειακός πανηγύρισε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο, ισοβαθμώντας πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Απόλλωνα Αθηνών (ο οποίος όμως έχει και έναν αγώνα λιγότερο), ενώ με οκτώ βαθμούς λιγότερους ακολουθεί η Γλυφάδα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως μετά το σφύριγμα της λήξης υπήρξε ένταση, καθώς οι Ζακυνθινοί (οι οποίοι έχασαν έδαφος στη μάχη για τα play offs ανόδου) διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς το διαιτητή Κρητικό για τη φάση του 91΄, υποστηρίζοντας πως παίκτης του Πανηλειακού βρήκε τη μπάλα με το χέρι, αλλάζοντας την πορεία της και μην επιτρέποντας έτσι στον Κυπαρίσση να τη σπρώξει στα δίχτυα.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Λόλας, Ακπαρίδης, Βατσής, Κάλφας, Κολόκας, Λώττας (81΄ Μακρίδης), Σωτηρόπουλος Ι. (65΄ Νικολόπουλος), Ταφαρλής, Τομαράς (53΄ Μπράβος), Τσετιροκλής, Χιντζίδης

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Γεωργίου Αθ., Λιβέρης, Σαμαράς, Καλλιβωκάς, Χαρτσιάς (46΄ λ.τρ. Φιλάι), Διαμαντόπουλος, Γεωργίου Σ., Κυπαρρίσης, Κόντι (58΄ Τεπετός), Στρατομήτρος, Κωστάκης (75΄ Τσάνης)

Keywords
Τυχαία Θέματα