Έκρηξη αλά ελληνικά!

Αφού ακούσαμε και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να απαντά στα ελληνικά, τότε πάει να πει πως το πράγμα είναι κομματάκι σοβαρό! «Δεν ξέρω τι θέμα είναι φίλε», είπε σε ερώτηση αν η απόδοση κάποιων παικτών του, είναι θέμα ψυχολογικό. Και για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους, για κάποιους ο κόμπος τείνει να φτάσει στο χτένι.

Το πρόβλημα στην όλη κατάσταση, είναι πως δεν υπάρχει εξήγηση. Ο Ντέιβιντ Λόγκαν για παράδειγμα έχει …αποσυνδεθεί τελείως. Δεν μπορεί να πατήσει καλά, δεν εκμεταλλεύεται την ταχύτητα, το άλμα και την εκρηκτικότητα και γενικά δείχνει σε έναν άλλο πλανήτη. Το τι του φταίει,

θεωρητικά πρέπει να το ανακαλύψει μοναχός του. Από τον Παναθηναϊκό σε κάθε περίπτωση έχει την απόλυτη στήριξη. Με τη μη συμμετοχή του στο ματς με τη Μπάμπεργκ, έλαβε το μήνυμα από τον Ζοτς που δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του.

Από την άλλη ο Άλεξ Μάριτς, μολονότι έχει περάσει ιδιαίτερα δύσκολα τα τελευταία χρόνια, οφείλει να σταθεί στο ύψος του και να ξεκολλήσει το κεφάλι του. Δεν μπορεί να παίζει 13 δεύτερα σήμερα και να προλαβαίνει να στείλει στις βολές τη Μπάμπεργκ 1,4 δεύτερα πριν τη λήξη της περιόδου, κάνοντας ένα παρατεταμένο και αχρείαστο φάουλ.

Αυτό δείχνει απλά πως το πέπλο που έχει καλύψει τα μάτια του, δε λέει να φύγει. Έτσι στερεί από τον Ομπράντοβιτς μια λύση μέσα στη ρακέτα και από τον εαυτό του να μπει στο αγωνιστικό κλίμα της ομάδας. Ευτυχώς που …τραβάει ο Βουγιούκας, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα, δεδομένης και της κατάστασης του Μπατίστ.

Για τον Πατ Καλάθη δεν νομίζω ότι ισχύουν τα ίδια. Ούτως ή, άλλως οι απαιτήσεις είναι σαφώς μικρότερες από έναν παίκτη που ήρθε για έναν απόλυτα συμπληρωματικό ρόλο. Για ένα παιδί που είναι δύσκολο να αντιληφθεί ακόμη, την αγωνιστική φιλοσοφία του Παναθηναϊκού και παίζει περισσότερο με το ένστικτο της ταχύτητας και τους ύψους του. Οπότε θα ήταν άδικο να τον βάλουμε στο ίδιο καζάνι με τον Μάριτς και τον Λόγκαν που είναι παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας.

Από εκεί και πέρα δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση αυτά και για τον Σμιθ. Ο Στίβεν δεν αγωνίστηκε καθόλου στο δεύτερο μέρος, αλλά αυτό είχε να κάνει καθαρά με την εξαιρετική απόδοση του Καιμακόγλου σε άμυνα και επίθεση, αλλά και τη δική του αστοχία και μέτρια εικόνα στο πρώτο μέρος. Απλά δεν θεωρώ πως τίθεται θέμα μηνύματος από τον προπονητή του. Το οξύμωρο είναι πως πριν κανένα δίμηνο «παίζει» και να ήταν πρώτος υποψήφιος για …μηνύματα.

Ο επόμενος μήνας, λοιπόν θα είναι κομβικός για τους παίκτες. Όποιος δεν το καταλάβει, θα έχει πρόβλημα, ωστόσο μην τους καταδικάζουμε ακόμη. Η ιστορία έχει δείξει πως ο Γενάρης και ο Φλεβάρης είναι ο μήνας των αναγεννήσεων (Νίκολας, Σάτο)…

Keywords
Τυχαία Θέματα